20 Δεκεμβρίου 2013

Η 66χρονη ηθοποιός της σειράς "Ατίθασα Νιάτα" που εργάζεται και ως.. αεροσυνοδός!


Στις 2 Νοεμβρίου 2013 έσβησε 66 κεράκια. Εργάζεται αδιάλειπτα στην αμερικανική τηλεόραση από το 1982 συμμετέχοντας στη δημοφιλή σαπουνόπερα "Ατίθασα Νιάτα" και μάλιστα έχοντας σταθερό συμβόλαιο με την εταιρία παραγωγής, όμως έχει κι ένα δεύτερο επάγγελμα ως... αεροσυνοδός. Και απορεί κανείς: Μα, καλά... στην Αμερική, οι αεροσυνοδοί πότε βγαίνουν στη σύνταξη; Ή μήπως τελικά οι Αμερικανοί δεν είναι τόσο ρηχοί, όσο τους θεωρούμε σε θέματα εξωτερικής εμφάνισης, αλλά είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη γυναικεία ομορφιά ακόμη και μετά τα 60;

Ήταν Απρίλιος του 1982, όταν η Κέιτ Λίντερ έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο πλατώ της σειράς "Ατίθασα Νιάτα". Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να μπει στο σαλόνι της οικίας Τσάνσελορ και να πει την πολύ απλή ατάκα: "Το δείπνο σερβιρίστηκε" ("Dinner is served"). Αν και ο ρόλος είχε σχεδιαστεί μόνο για μια σκηνή ενός επεισοδίου, φαίνεται ότι για κάποιο λόγο η ηθοποιός εντυπωσίασε τους σεναριογράφους και τους παραγωγούς, οι οποίοι της ζήτησαν να επαναλάβει το σύντομο πέρασμά της και τις επόμενες μέρες. Κάποια στιγμή - αυθόρμητα - η ηθοποιός Τζιν Κούπερ, που υποδυόταν την σνομπ Κάθριν Τσάνσελορ, βάφτισε την αδέξια υπηρέτριά της "Έστερ" και κάπως έτσι γεννήθηκε ο πιο καλτ - ίσως - χαρακτήρας της σειράς.
Wikipedia

Αν και εργάζεται με συμβόλαιο από το Νοέμβριο του 1985, χωρίς να την έχει αγγίξει καμιά αλλαγή "καθεστώτος" στα παρασκήνια της σειράς ούτε και οι περικοπές στους μισθούς των μεγάλων σταρ - θύματα της οικονομικής κρίσης, αλλά και των μειωμένων τηλεθεάσεων - η Κέιτ Λίντερ, γνωστή στους φαν της σειράς και ως Έστερ Βάλενταϊν, έχει και μια δεύτερη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια, αυτή της αεροσυνοδού. Λογικό θα σκεφτεί κανείς, αφού συνήθως η παρουσία της στα πλατώ των "Ατίθασων Νιάτων" είναι μικρή σε διάρκεια και σποραδική - αν και κατά καιρούς είχε αναβαθμισμένο ρόλο σε ορισμένες ιστορίες του σίριαλ.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Λίντερ δηλώνει ότι "η υποκριτική είναι η ζωή μου", αλλά το επάγγελμα της αεροσυνοδού είναι εκείνο που την κρατά "προσγειωμένη". Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Huffington Post (καναδική έκδοση), η Κέιτ Λίντερ δηλώνει ότι "Δεν μπορείς να ξεχάσεις ποιος είσαι", νοσταλγεί τις "παλιές καλές μέρες" των πτήσεων, ενώ εξηγεί γιατί θεωρεί τον εαυτό της καλή αεροσυνοδό: "Το κλειδί είναι να ικανοποιείς την ανάγκη κάποιου προτού το ζητήσει. Δεν θέλω να αισθάνονται ότι απαιτούν κάτι, γιατί δεν είναι έτσι. Πάντα ρωτάω τους επιβάτες μου, αν θέλουν κάτι".
Ως αεροσυνοδός, η Κέιτ Λίντερ, που πραγματοποιεί μόνο πτήσεις εσωτερικού ή μέχρι τον Καναδά, έχει συμμετάσχει και σε διαφημιστικές καμπάνιες, εκμεταλλευόμενη τη διασημότητα της.
Facebook (Kate Linder)


Τώρα θα μου πείτε, γιατί μας ενδιαφέρει η δουλειά μιας ηθοποιού δεύτερου ρόλου σε μια σαπουνόπερα, που έχει σταματήσει να προβάλλεται στην Ελλάδα εδώ και κάτι χρόνια. Πρώτον, γιατί είναι εντυπωσιακό ότι μια ηθοποιός στην Αμερική, με σταθερό συμβόλαιο και διεθνή δημοσιότητα (συνεντεύξεις, διαφημίσεις κλπ.) λόγω της συμμετοχής της στη νούμερο ένα σαπουνόπερα των ΗΠΑ, κάνει κι ένα δεύτερο επάγγελμα, το οποίο μάλιστα στην χώρα μας θεωρείται μάλλον υποτιμητικό. 
Δεύτερον, γιατί πραγματικά είναι ενδιαφέρον και μόνο που μια 66χρονη γυναίκα εξακολουθεί να εργάζεται ως αεροσυνοδός, απ' όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς. Μπορεί το Χόλιγουντ να είναι σκληρό στις γυναίκες άνω των 40, αλλά φαίνεται ότι σε άλλα επαγγέλματα, που θεωρητικά βασίζονται στην εξωτερική εμφάνιση, δεν υφίσταται ο ίδιος ρατσισμός - τουλάχιστον στην Αμερική όχι στον ίδιο βαθμό, που τον συναντάει κανείς στην Ελλάδα. Πόσες γυναίκες 66 χρονών σας πλησίασαν ποτέ μέσα στο αεροπλάνο για να σας προσφέρουν καφέ ή για να σας δείξουν τις οδηγίες αντίδρασης σε περίπτωση ατυχήματος;



Σχετικά θέματα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου