22 Μαΐου 2014

5 από τα πιο παράξενα τηλεοπτικά ριάλιτι στον πλανήτη


Τηλεοπτικά ριάλιτι υπάρχουν πολλά, σ' όλα τη μήκη και πλάτη της γης. Περισσότερο ή λιγότερο ανάλαφρα, αποτελούν μια αρκετά δημοφιλή μορφή ψυχαγωγίας για τους τηλεθεατές, που ύστερα από μια κουραστική μέρα προτιμούν να χαλαρώσουν μπροστά στη μικρή οθόνη του σπιτιού τους. Κάποια κόνσεπτ, που σαρώνουν σε τηλεθεάσεις στις χώρες τους, κυριολεκτικά δεν μπορείτε να τα διανοηθείτε. Πάρτε μια μικρή ιδέα.

1. Sokkuri Sweets 
Ιάπωνες σελέμπριτι καλούνται να μαντέψουν αν ένα αντικείμενο που τους σερβίρεται, είναι φαγώσιμο (για την ακρίβεια σοκολατένιο) ή όχι. Αυτό σημαίνει και ο τίτλος του στα ελληνικά: "σαν γλυκό". Για τι αντικείμενα πρόκειται; Οτιδήποτε χρησιμοποιούμε καθημερινά: από ένα παπούτσι μέχρι το χερούλι μιας πόρτας ή ένα τραπέζι! Κι επειδή με κάποιο τρόπο πρέπει να γίνει και η επιβεβαίωση, στη συνέχεια δαγκώνουν το αντικείμενο αυτό. Χρειάζεται πολύ θάρρος, καθώς δεν ξέρουν τι γεύση έχει πραγματικά το "μενού", αν δηλαδή το παπούτσι είναι για φτύσιμο ή... απόλαυση για τον ουρανίσκο! 
Αυτά τα gifs είναι ενδεικτικά:



2. Ο πρίγκιπας των ποιητών
Η φιλολογική απάντηση στα ριάλιτι τύπου X-Factor και American Idol έρχεται από έναν τηλεοπτικό σταθμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που απευθύνεται σ' ολόκληρο τον αραβικό κόσμο. Στο συγκεκριμένο ριάλιτι, οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται στη συγγραφή και την απαγγελία ποιημάτων. Η κριτική επιτροπή και το κοινό βγάζουν τον νικητή, ο οποίος. εκτός του ότι ανακηρύσσεται "πρίγκιπας τον ποιητών", κερδίζει και ένα εκατομμύριο ντιρχάμ (ή 199.066 ευρώ). 


3. Kisten
Η λέξη είναι νορβηγική και σημαίνει "φέρετρο". Πράγματι, όπως πολύ σωστά μαντέψατε, το συγκεκριμένο ριάλιτι αφορά κηδείες και πιο συγκεκριμένα οι διάσημοι της νορβηγικής σόου μπιζ σχεδιάζουν τη δική τους κηδεία μπροστά στην κάμερα. Επιλέγουν φέρετρο, τα αντικείμενα που θέλουν να θαφτούν μαζί τους, όταν έρθει εκείνη η ώρα, τραγούδια για την κηδεία τους κλπ. Αρκετά μακάβριο, αλλά υπάρχουν και χειρότερα, όπως θα δείτε στο νούμερο 4.



4. The Best Funeral Ever
Ή "Η καλύτερη κηδεία όλων των εποχών", ένα ριάλιτι του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού TLC, όπου οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία (;) να παρακολουθήσουν τις ασυνήθιστες κηδείες διαφόρων ανθρώπων, που ποτέ δεν γνώρισαν στην ζωή τους. Μεταξύ άλλων, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία τεφροδόχο να μεταφέρεται από Φεράρι, υπαλλήλους γραφείου κηδειών ντυμένους σαν ξωτικά, επειδή ο αποθανών αγαπούσε τα Χριστούγεννα, ανθρώπους να χορεύουν και να χλαπακιάζουν παϊδάκια δίπλα σε συντριβάνια από τα οποία ρέει μπάρμπεκιου σος κλπ. Εξάλλου,  άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το νεκρό, προσπαθούν να βοηθήσουν τους συγγενείς του να εξωτερικεύσουν το πένθος τους με παροτρύνσεις τύπου "Δαγκώστε τα χείλη σας! Κερδίστε τα χρήματα σας!".


5. Piip Show 
Η Νορβηγία αποτελεί πατρίδα των πιο περίεργων τηλεοπτικών εκπομπών. Το έχω γράψει και σε παλιότερη ανάρτηση, σχετικά με τη slow tv που έχει λανσάρει τα τελευταία χρόνια η κρατική τηλεόραση της χρόνιας γνωρίζοντας ανταπόκριση από το τηλεοπτικό κοινό, θα το επαναλάβω και τώρα με το τελευταίο καμάρι της νορβηγικής slow tv, tο "Piip Show".  Είναι ένα απίστευτο - με την κακή έννοια - ριάλιτι, στο οποίο πρωταγωνιστούν τα πουλιά. Συγκεκριμένα, οι τηλεθεατές παρακολουθούν διάφορα πτηνά και πώς περνούν την ώρα τους σε τρία διαφορετικά σπίτια και σε διάστημα τριών μηνών. Η εκπομπή προβάλλεται στο web tv της νορβηγικής κρατικής τηλεόρασης (NRK), όμως έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία. Μάλιστα, η πριγκίπισσα διάδοχος του νορβηγικού θρόνου, Μέτε-Μάριτ, το έχει χαρακτηρίσει ως "ό,τι καλύτερο υπάρχει στο ίντερνετ"! 



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου