3 Δεκεμβρίου 2011

HOW I MET YOUR MOTHER



Μια παρέα πέντε φίλων γύρω στα τριάντα κυνηγούν τη ζωή μέσα από αστείες καταστάσεις στην παγκόσμια Μητρόπολη, τη Νέα Υόρκη.  Ώπα! Δεν πρόκειται να σας μιλήσω για ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ. Κάθε ομοιότητα σταματάει εδώ. Το How I Met Your Mother ξεκινάει λίγο ανορθόδοξα, στο έτος 2030 με έναν πατέρα να διηγείται στα δύο του παιδιά – εφηβικής ηλικίας - πώς γνώρισε τη μητέρα τους, κάνοντας αναδρομή στο μακρινό 2005, τη χρονιά που άρχισε η προβολή της σειράς στις ΗΠΑ, πολύ δηλαδή προτού τη γνωρίσει πραγματικά. Πρόκειται ουσιαστικά για τις κωμικές περιπέτειες αυτής της παρέας με κεντρικό άξονα τις σχέσεις των δύο φύλων. Και αν ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ είχαν θερμή ανταπόκριση σε όλες τις ηλικίες, το How I Met Your Mother θα λέγαμε ότι αποτελεί μια πιο ενήλικη εκδοχή (Να μην παρεξηγούμαστε: απευθύνεται σε ενήλικες ως προς το κεντρικό θέμα, γιατί η σεμνοτυφία των πανεθνικών τηλεοπτικών καναλιών στις ΗΠΑ δεν το διαφοροποιεί ως προς το ανώδυνο χιούμορ). Ποιοι είναι αυτοί οι πέντε τώρα:

Ο Τεντ Μόσμπι αποτελεί τυπικό παράδειγμα άντρα αγκαλίτσα, του άντρα δηλαδή που θέλει να βρίσκεται σε μία σοβαρή σχέση με προοπτική το γάμο και τη δημιουργία μιας μεγάλης, αγαπημένης οικογένειας. Μπορείτε να τον πείτε και ξενέρωτο, και η αλήθεια είναι ότι – αν και ο κεντρικός πρωταγωνιστής – αποτελεί τον πιο ξενέρωτο και λιγότερο αστείο χαρακτήρα του σήριαλ. Αν πάλι είστε σαν τον Τεντ Μόσμπι τα συλλυπητήρια μου, διότι ουκ ολίγες φορές τον βλέπουμε πεσμένο ψυχολογικά να αναρωτιέται γιατί δεν βρήκε ακόμα τη γυναίκα των ονείρων του, να αγχώνεται πώς θα τη βρει, να κάνει σχέσεις με άδοξο τέλος.
Ο καλύτερος φίλος του Τεντ είναι ο Μάρσαλ, συγκάτοικός του από το Πανεπιστήμιο. Το ότι ο Τεντ είναι αρχιτέκτονας και ο Μάρσαλ δικηγόρος δεν έχει καμία σημασία, αφού τα αμερικάνικα πανεπιστήμια ουδεμία σχέση έχουν με τα δικά μας και τα campus τους επιτρέπουν τέτοιες συγκατοικήσεις. Ο Μάρσαλ ανήκει και αυτός στην κατηγορία του άντρα αγκαλίτσα, όμως στάθηκε πολύ πιο τυχερός, αφού βρήκε τη γυναίκα της ζωής του, τη Λίλυ, ήδη από το Πανεπιστήμιο. Η Λίλυ, που την υποδύεται η γνωστή από τις ταινίες American Pie και άλλες παρόμοιας αισθητικής κωμωδίες Alyson Hanningan, είναι εξίσου τρελά ερωτευμένη εδώ και πολλά χρόνια με το “λουκουμάκι”(marshmallow) της και ονειρεύονται το γάμος τους.
Σας φαίνεται ακόμα πιο ξενέρωτη η σειρά; Είναι που δε σας μίλησα για τον άλλο καλύτερο φίλο του Τεντ, τον Μπάρνεϊ, έναν αθεράπευτο γυναικά, η μόνη έγνοια του οποίου είναι πώς θα ρίξει μια ή και περισσότερες γυναίκες στο κρεβάτι του και πώς θα παρασύρει τον απρόθυμο Τεντ στο lifestyle του. Φετίχ του Μπάρνεϊ είναι τα κουστούμια, το hi 5 και η λέξη “legendary” (πολλές φορές παραλλαγμένη ως “Legend….wait for it….dary”). Ο Μπάρνεϊ είναι μακράν ο πιο διασκεδαστικός χαρακτήρας της σειράς και ο βασικότερος λόγος να την παρακολουθήσετε και όσοι βγάλατε σπυράκια με τις αγαπούλες και τη ρομαντική διάθεση των άλλων χαρακτήρων. Ο Neil Patrick Harris (παλιός γνώριμος της αμερικάνικης τηλεόρασης, που σε ηλικία 16 ετών υποδυόταν το παιδί-θαύμα, γιατρό Doogie Howser στην ομώνυμη σειρά που προβλήθηκε και στην Ελλάδα, για όσους τη θυμούνται)  είναι τόσο πειστικός και απολαυστικός στο ρόλο του, ώστε σίγουρα πολλές γυναίκες θαυμάστριές του θα απογοητεύτηκαν όταν παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Στην παρέα των τεσσάρων προστίθεται από το πρώτο επεισόδιο και η Ρόμπιν, μία όλα τα λεφτά Καναδέζα που μόλις καταφτάνει στη Νέα Υόρκη για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Κάποιες φορές διασκεδαστική και κάποιες φορές βαρετή, η Ρόμπιν μας αρέσει όταν συμπεριφέρεται σαν Καναδέζα που βρίσκεται έξω από τα νερά της στη Νέα Υόρκη, όπως και όταν μας αποκαλύπτονται πτυχές από τη καριέρα ως έφηβη σταρ τραγουδίστρια του Καναδά στις αρχές της δεκαετίας του 90 (που για τον Καναδά ήταν το αντίστοιχο της δεκαετίας του 80 για τις ΗΠΑ, όπως μας λέει η ίδια). Ο Τεντ την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά, προσπαθεί φιλότιμα για να τη ρίξει, όπως όμως μαθαίνουμε από το πρώτο επεισόδιο δεν είναι αυτή η γυναίκα της ζωής του και μητέρα του τίτλου.
Εδώ που τα λέμε, δε μαθαίνουμε ποτέ ποια είναι αυτή η περιβόητη μητέρα και πώς τελικά την γνώρισε ο Τεντ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα που η σειρά βρίσκεται στην έβδομη σαιζόν και έχουν προβληθεί 147 επεισόδια. Ωστόσο, όπως πετάμε ένα ξεροκόμματο στον πεινασμένο σκύλο για να ξεγελάσουμε την πείνα του, οι σεναριογράφοι της σειράς φροντίζουν τακτικά να αφήνουν σπόντες που αυξάνουν το σασπένς και το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Η σειρά τα πάει πολύ καλά από τηλεθέαση ειδικά στο νεανικό κοινό και έχει ήδη ανανεωθεί για όγδοη σαιζόν – οπότε μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε απάντηση στο μυστήριο της μητέρας σύντομα.
Στην Ελλάδα η σειρά αυτή τη στιγμή προβάλλεται σε επανάληψη από τον πρώτο κύκλο στο FX, το nova cinema 1 προβάλλει τον έκτο κύκλο επεισοδίων, ενώ την περασμένη σαιζόν ο ΑΝΤ1 πρόβαλε τον πρώτο κύκλο της σειράς, αλλά πέρασε απαρατήρητος. Αξίζει πάντως να την ανακαλύψετε, τουλάχιστον για τον Μπάρνεϊ, έναν από τους πιο διασκεδαστικούς χαρακτήρες που έχουμε γνωρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου