1 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ, ΒΑΝ ΚΙ ΜΟΟΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ AIDS

Καθώς σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, μετέφρασα το μήνυμα ελπίδας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε και πάνω απ' όλα να ευαισθητοποιηθούμε όλοι λίγο περισσότερο. Το μήνυμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ έχει ως εξής:

«Καθώς οδεύουμε προς την τέταρτη δεκαετία του AIDS, είμαστε επιτέλους σε θέση να τερματίσουμε την επιδημία. Η πρόοδος που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι απόδειξη ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας για μηδενικές νέες μολύνσεις με τον ιό HIV, μηδενικές διακρίσεις και μηδενικούς θανάτους που σχετίζονται με το AIDS. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον HIV έχει πέσει πάνω από 20% σε σχέση με το 1997. Ο αριθμός τω νέων μολύνσεων συνεχίζει να μειώνεται στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Στην υπο-Σαχάρια Αφρική, την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του AIDS, οι επιπτώσεις του HIV έχουν ελαττωθεί σε περισσότερες από 22 χώρες. Μεταξύ των πληθυσμών που είναι σε κίνδυνο, το κύμα αλλάζει πορεία.
Η πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης του HIV βοηθούν τους νέους ανθρώπους, τους εργάτες του σεξ σε και τους πελάτες τους, τους ανθρώπους που παίρνουν ενέσιμες ναρκωτικές ουσίες, άντρες που κάνουν σεξ με άντρες και διαφυλικά άτομα (τρανσέξουαλ) να αναλάβουν τον έλεγχο της υγείας τους για μεγαλύτερη ευημερία. Η θεραπεία έχει αποτρέψει 2,5 εκατομμύρια θανάτους που σχετίζονται με το AIDS από το 1985. Μόνο πέρυσι σώθηκαν 700.000 ζωές. Περίπου 6,6 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν οι μισοί από όσους χρειάζονται θεραπεία σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τώρα τη λαμβάνουν. Ο συνδυασμός πρόληψης και θεραπείας επιταχύνει την πρόοδο. Όμως για να τελειώσουμε το AIDS, χρειάζεται να καταφέρουμε ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα. Με ισχυρή πολιτική θέληση, εύλογες χρηματοδοτικές πηγές και μια σταθερή προσέγγιση βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, μπορούμε να εκπληρώσουμε όλους αυτούς τους στόχους. Η χρηματοδότηση θα είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία. Καλώ όλους τους ενδιαφερόμενους να ενεργήσουν στο επενδυτικό πλαίσιο που θέσπισε η UNAIDS και να χρηματοδοτήσουν πλήρως τον παγκόσμιο επενδυτικό στόχο για πάνω από 24 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Τα αποτελέσματα θα αντισταθμίσουν τα άμεσα έξοδα σε λιγότερο από μία γενιά. Πρέπει να ενισχύσουμε τις πολιτικές δεσμεύσεις, τις επενδύσεις, την ενέργεια, τον ακτιβισμό και την αποφασιστικότητα που μας έφεραν μέχρι αυτό το αποφασιστικό σημείο. Η δυναμική είναι με το μέρος μας. Ας τη χρησιμοποιήσουμε για να τελειώσουμε το AIDS μια και καλή». 

Το μήνυμα αυτό, όπως και περισσότερα στοιχεία για την προσπάθεια του ΟΗΕ κατά του AIDS, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.unaids.org/en/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου