29 Φεβρουαρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012. Είναι η εμβόλιμη ημέρα που προστίθεται στον "κουτσό" μήνα Φεβρουάριου κάθε τέσσερα χρόνια, προκειμένου να εναρμονιστεί και ημερολογιακά το "έτος" με τον κύκλο περιστροφής της Γης γύρω από τον ήλιο. Περισσότερα για τη δίσεκτη ημέρα και το δίσεκτο έτος, με ρίζες στην εποχή του Ιούλιου Καίσαρα κατά την εισαγωγή του Ιουλιανού ημερολογίου, θα βρείτε στην παλαιότερη ανάρτηση ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΙΣΕΚΤΟ ΕΤΟΣ".

Η ατυχία όσων έχουν γεννηθεί στις 29 Φεβρουαρίου είναι ότι γιορτάζουν τα γενέθλια του κάθε τέσσερα χρόνια. Μεταξύ των σημαντικότερων Ελλήνων που είχαν αυτήν την ατυχία, ήταν ο μεγάλος μας ποιητής, βραβευθείς και με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το έτος 1963. ο Γιώργος Σεφέρης, ο οποίος γεννήθηκε στα Βουρλά της Σμύρνης, στα παράλια της Μικράς Ασίας, στις 29 Φεβρουαρίου 1900. 
Στις 29 Φεβρουαρίου 1940 και στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου γεννήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος Α', το λαϊκό όνομα του οποίου είναι Δημήτριος Αρχοντώνης. Το 2008, το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ ανακήρυξε τον Βαρθολομαίο μεταξύ των 100 προσωπικοτήτων που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. 
Στις 29 Φεβρουαρίου 1980 στα Λαγκάδια Αρκαδίας γεννήθηκε ο αθλητής του τάε κβο ντο Μιχάλης Μουρούτσος, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ το 2000 στην κατηγορία των 58 κιλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου