4 Φεβρουαρίου 2012

ΜΩΡΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ;;


Η ρίψη μιας "βρόμικης βόμβας" προκάλεσε πριν λίγες μέρες την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροπλάνου της αυστραλιανής εταιρίας Qantas, μόνο που δεν την έριξε κάποιος τρομοκράτης, αλλά ένα ... μωρό. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων.
Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση από το Darwin στο Brisbane, η πτήση 825 όταν πολλοί επιβάτες παραπονέθηκαν για μια ύποπτη μυρωδιά. Με τον κυβερνήτη να μην μπορεί να εξηγήσει που θα μπορούσε να οφείλεται αυτή η οσμή που αναστάτωσε τους επιβάτες και με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αποφάσισε να προσγειώσει αναγκαστικά το αεροπλάνο σύμφωνα με τους αεροπορικούς κανονισμούς και μάλιστα σε ένα μικρό αεροδρόμιο, ακατάλληλο για τα αεροπλάνα της Qantas.
Όταν όμως το αεροπλάνο προσγειώθηκε, όλοι ανακάλυψαν την αιτία της αναστάτωσης. Ένας από τους επιβάτες άλλαξε κατά τη διάρκεια της πτήσης την πάνα στο μωρό του, κάτι που επιτρέπεται άλλωστε στο αεροπλάνο, αλλά στη συνέχεια φέρεται να έριξε τη βρώμικη πάνα κάπου κοντά στο πιλοτήριο.
Αυτό είναι που λέμε ... "χημικός πόλεμος". Η μυρωδιά πρέπει να ήταν όντως αφόρητη! Ωστόσο, για να είμαστε αντικειμενικοί, οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρίας ισχυρίζονται ότι δεν εξακριβώθηκε η αιτία της μυρωδιάς. Πάντως, η ταλαιπωρία των επιβατών ήταν ούτως ή άλλως μεγάλη, καθώς έφτασαν στον προορισμό τους αργότερα με άλλη πτήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου