4 Φεβρουαρίου 2012

ΟΤΑΝ Η ΜΑΝΤΟΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΙ: ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Παραλίγο να βλέπαμε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Λούρδης Μαρία Τσικόνε Λεόν, της κόρης της Μαντόνα με άλλα λόγια, στη νέα ταινία που σκηνοθέτησε η μητέρα της, μόνο που εκείνη είχε άλλη άποψη και τελικά αυτό δε θα συμβεί - τουλάχιστον όχι σε αυτό το έργο. Η ταινία "W.E." αφηγείται την ιστορία αγάπης της Wallis Simpson, μιας κοινής θνητής, με τον βασιλιά της Αγγλίας, Edward VIII, ο οποίος μάλιστα έφτασε στο σημείο να παραιτηθεί από το θρόνο λόγω του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει, μέσα από τα μάτια μιας σύγχρονης γυναίκας, της Wally, η ζωή της οποία έχει κοινά στοιχεία με εκείνη της Simpson. Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για δύο παράλληλες ιστορίες με άξονα τις δύο αυτές γυναίκες. Αποτελεί τη δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα της Μαντόνα, μετά το "Filth And Wisdom" το 2008, που πήγε άπατο και από τις κριτικές και από το κοινό, ενώ η Μαντόνα εκτός από τη σκηνοθεσία συνυπογράφει και το σενάριο.
Πώς όμως έχει η ιστορία με τη Λούρδη; Όπως αποκάλυψε η βασίλισσα της ποπ στο MTV News, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σκέφτηκε η ίδια να προσθέσει στην ταινία κάποιες σκηνές, όπου θα εμφανίζεται η Wally σε νεαρή ηλικία και για το ρόλο αυτό είχε σκεφτεί την κόρη της, Λούρδη, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο έκλεισε τα δεκαπέντε.
Όμως οι σκηνές αυτές, όπως ξαφνικά γυρίστηκαν, έτσι ξαφνικά και αποσύρθηκαν από στη μαμά Μαντόνα, που είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο ως σκηνοθέτης, κι έτσι η εμφάνιση της Λούρδης κόπηκε στο μοντάζ. "Κατά κάποιον τρόπο την έσυρα την τελευταία στιγμή. Ήταν αρκετά άδικο εκ μέρους μου αυτό που έκανα και αυτό που της ζήτησα να κάνει" παραδέχτηκε στην ίδια συνέντευξη. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι "ήταν πραγματικά υπέροχη, αλλά μετά αποφάσισα να την "κόψω" από την ταινία"! 
Μα, τότε γιατί την κόπηκαν οι σκηνές θα αναρωτηθείτε, αφού ήταν υπέροχες. Ε, αυτό ίσως ούτε η Μαντόνα δε θα μπορέσει να το εξηγήσει. Όσο για την αντίδραση της κόρης της; "Το πήρε σαν πρωταθλήτρια", σύμφωνα με η βασίλισσα της ποπ. Άλλωστε, φαντάζομαι τόσα χρόνια το κοριτσάκι ξέρει τη μαμά της και τις ιδιοτροπίες της πολύ καλά, εκτός κι αν η διάσημη μαμά δε θέλει να αποκαλύψει το οικογενειακό δράμα που περνάει. Εγώ πάντως στη θέση της Λούρδης θα κρατούσα πολλές μέρες μούτρα στη μητέρα μου αν από τη μια έλεγε καλά λόγια για το παίξιμό μου και από την άλλη με απέκλειε από την ταινία.
Τι γίνεται με την ταινία όμως; Χτες έκανε την πρεμιέρα της σε τέσσερις μόλις αμερικάνικες αίθουσες - ενδεικτικό των χαμηλών προσδοκιών για την πορεία της. Στη Μεγάλη Βρετανία έκανε πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου με μέτριες επιδόσεις, όμως η δεύτερη εβδομάδα ήταν καταστροφική με τις εισπράξεις από την προβολή της να μειώνονται κατά 88%!
Ούτε οι κριτικοί στάθηκαν καλοί με την ταινία. Η βρετανική Metro αναφέρθηκε σε "καταστρεπτικά αποτελέσματα", ενώ στην κριτική του δημοφιλούς αμερικάνικου πόρταλ Huffington's Post κυριαρχεί το ερώτημα "γιατί", με τον συντάκτη να εστιάζει στο "μπερδεμένο και δαιδαλώδες σενάριο" και τη χαλαρή σκηνοθεσία "όμορφων εικόνων και ρηχών αντιλήψεων". Αρνητική είναι η κριτική και για το τραγούδι της Μαντόνα ("ρηχό ποπ τραγούδι"), το οποίο ακούγεται στους τίτλους τέλους και στο οποίο απονεμήθηκε Χρυσή Σφαίρα εξοργίζοντας τον συνυποψήφιο Έλτον Τζον (και ακόμη περισσότερο τον σύζυγό του).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου