1 Φεβρουαρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012. Καλό μήνα σε όλους!
Στη Ρουάντα σήμερα τιμούν τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την πρόοδο της χώρας. Σύμφωνα με το σχετικό νόμο της Ρουάντα, ήρωας θεωρείται όποιος θέτει στόχους που τους χρησιμοποιεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος με αποδεδειγμένο αίσθημα υψηλής ακεραιότητας, με θυσίες και ευγενές θάρρος και ο οποίος δε δειλιάζει σε κρίσιμες καταστάσεις. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ηρώων: α) οι Imanzi, οι υπέρτατοι ήρωες, εκείνοι που σήμερα δε βρίσκονται στη ζωή,
αλλά κατάφεραν εξαιρετικά επιτεύγματα μέσα από πολύ μεγάλες θυσίες, εξαιρετικής σπουδαιότητας και που αποτελούν παράδειγμα μίμησης, β) οι Imena είναι άνθρωποι που μπορεί και να ζουν ακόμα και οι οποίοι έκαναν σπουδαία πράγματα για την πατρίδα τους μέσα από σημαντικές θυσίες και αποτελούν επίσης παράδειγμα και γ) οι Ingenzi, οι οποίοι ξεχωρίζουν μέσα από τις ιδέες και τα επιτεύγματα τους. Η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά και στην ανάγκη καταπολέμησης της βίας εναντίον τους.
Στη Νικαράγουα η σημερινή αργία είναι αφιερωμένη στις Αεροπορικές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας (Fuerza Aérea Nicaragüense).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου