31 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τέσσερις είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για τη δεύτερη μέσα στη χρονιά κινηματογραφική εκδοχή του κλασσικού παραμυθιού των αδελφών Γκριμ "Χιονάτη", το θρίλερ εποχής "Το κοράκι" με αναφορές στον ποιητή Έντγκαρ Άλαν Πόε,  η "Επικίνδυνη σιωπή", αλλά και μία ελληνική ταινία, η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Γιώργου Πυρπασόπουλου, ο οποίος παράλληλα και πρωταγωνιστεί στην ταινία "4ever". Τέλος, σε νέα κόπια βγαίνει στις αίθουσες και η κλασσική ταινία "Στη βοή της καταιγίδας" ("Key Largo") με  πρωταγωνιστές το ζεύγος Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Λορίν Μπακόλ. 



Η Χιονάτη και ο Κυνηγός - Snow White and the Huntsman (φαντασίας, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Rupert Sanders/ Πρωταγωνιστούν: Kristen Stewart, Charlize Theron, Chris Hemsworth
Υπόθεση: Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της, αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια, είναι η καρδιά της κόρης του βασιλιά. Το νεαρό κορίτσι, όμως, καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος, το οποίο είναι γεμάτο με επικίνδυνα φυτά και δηλητηριώδη ζώα. Τότε η Βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο που λέγεται ότι μπήκε στο Δάσος και επιβίωσε: ένα θλιμμένο Κυνηγό, τον Έρικ, με εντολή να τη βρει και να της τη φέρει. Εκείνος, έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, δέχεται. Όταν όμως βρίσκει τη λεία του, διστάζει. Θα σκοτώσει το όμορφο κορίτσι; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια που έχει δει ποτέ το Βασίλειο; Και οι νάνοι πώς θα εμπλακούν στην ιστορία;
Οι βαθμολογίες:
RottenTomatoes.com: 5.6/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3/5
myfilm.gr: 5.5/10



Το κοράκι - The Raven (θρίλερ, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: James McTeigue/ Πρωταγωνιστούν: John Cusack, Alice Eve, Luke Evans 
Υπόθεση: Το 1849, ένας κατά συρροήν δολοφόνος σπέρνει τον τρόμο στους δρόμους της Βαλτιμόρης. Σύντομα ο Έντγκαρ Άλαν Πόε αντιλαμβάνεται πως οι μέθοδοι του δολοφόνου είναι βγαλμένες από τις ιστορίες του. Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, η αστυνομία ζητά τη βοήθεια του Πόε. Ο θρυλικός συγγραφέας τρόμου αρνείται αρχικά, μέχρι που η αρραβωνιαστικιά του πέφτει στα χέρια του δολοφόνου. Ο Πόε συνεργάζεται με έναν φιλόδοξο νεαρό αστυνόμο, σε μια αμείλικτη καταδίωξη για να αποκαλύψουν το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τους φόνους, πριν να είναι πολύ αργά για την μοναδική του αγάπη.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.0/10 (από 20.447 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.8/10 (κριτικοί), 2.9/5 (από 28.330 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 1.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1.5/5
myfilm.gr: 4.5/10



Επικίνδυνη Σιωπή - The Whistblower (δράμα, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Larysa Kondracki/ Πρωταγωνιστούν: Rachel Weisz, Vanessa Redgrave
Υπόθεση: Η Κάθριν Μπόλκοβατς είναι μια αμερικανίδα αστυνομικός, η οποία θα βρεθεί στη χαώδη, μετά τον εμφύλιο πόλεμο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Έχει προσληφθεί από μια αμερικάνικη εταιρία, να γίνει μέλος ενός ιδιωτικού στρατού, μέρος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών. Αποστολή τους να συνεργαστούν με τις τοπικές αστυνομικές αρχές για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Καθώς αρχίζει να συνηθίζει στο νέο της περιβάλλον, η Κάθριν παρατηρεί σημάδια παράνομου εμπορίου σαρκός, με την πελατεία να προέρχεται τόσο από την εταιρία που την προσέλαβε, όσο και από τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη. Όταν θα γνωρίσει μια γυναίκα που ξέφυγε από έναν έμπορο που πουλάει νεαρές κοπέλες σε παράνομους οίκους ανοχής της περιοχής, η Κάθριν θα αντιληφθεί πόσο έχει επεκταθεί το εμπόριο στα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Σύντομα θα ανακαλύψει κάτι που δεν περίμενε ποτέ: ότι ο ιδιωτικός στρατός και τα Ηνωμένα Έθνη είναι βαθιά συνδεδεμένα με τις παράνομες δραστηριότητες που ερευνά και πως δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να τους επιρρίψει ευθύνες για τις δράσεις τους.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 9.043 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.5/10 (κριτικοί), 3.6/5 (από 10.310 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1.5/5
myfilm.gr: 7/10




4ever (δράμα, Ελλάδα)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πυρπασόπουλος/ Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Monica McShane
Υπόθεση: Ο Αντρέας και η Κατερίνα είναι παντρεμένοι με δύο παιδιά και διατηρούν ένα πετυχημένο αρχιτεκτονικό γραφείο. Με αφορμή μια επαγγελματική συνάντηση βρίσκονται σε ένα πολυτελές θέρετρο, του οποίου το αρχιτεκτονικό τους γραφείο είναι υποψήφιο να αναλάβει την ανακαίνιση. Στην παραμονή τους εκεί συζητώντας τον τρόπο για το πως θα πρέπει να χειριστούν το έργο το οποίο έχουν αναλάβει, θα εμπλακούν σε μια έντονη αντιπαράθεση της σχέσης τους. Η ένταση που ακολουθεί, θα τους οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη πορεία χωρισμού, εξομολογήσεων και ακροτήτων, που είναι πρωτόγνωρη και για τους δύο. Την επόμενη μέρα και ενώ όλα δείχνουν πως η σχέση τους έχει τελειώσει, ο εφιάλτης της νύχτας που πέρασαν θα τους ενώσει ξανά για πάντα.
Οι βαθμολογίες:
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5




Στη βοή της καταιγίδας - Key Largo (νουάρ, ΗΠΑ, 1948)
Σκηνοθεσία: John Huston/ Πρωταγωνιστούν: Humphrey Bogart, Lauren Bacall
Υπόθεση: Ο απόστρατος ταγματάρχης Φρανκ ΜακΚλάουντ ταξιδεύει στις ακτές της Φλόριδα, με σκοπό να επισκεφθεί τον πατέρα και τη σύζυγο ενός στρατιώτη του, οι οποίοι διατηρούν πανσιόν σε μία από τις κοραλλιογενείς νησίδες της περιοχής. Όλα τα δωμάτια είναι κατειλημμένα από παράξενους ενοίκους. Και ενώ το δελτίο καιρού αναγγέλλει τροπική καταιγίδα, ο ΜακΚλάουντ μαθαίνει ότι οι "τουρίστες" δεν είναι παρά μέλη μιας συμμορίας που βρίσκεται εκεί για κάποια παράνομη συναλλαγή.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.9/10 (από 18.363 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.1/10 (κριτικοί), 3.9/5 (από 11.110 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 8/10
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4/5
myfilm.gr: 9/10



Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου