7 Ιουνίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012. Χρόνια πολλά στον ουαλλό τραγουδιστή Τομ Τζόουνς ("What's New Pussycat?", "Delilah", "She's a Lady", "Sex Bomb"), στον ηθοποιό Λίαμ Νίσον, που φέτος συμπληρώνει τα εξήντα χρόνια, στον Πρινς, που μεγάλωσε κι αυτός και κλείνει τα 54, αλλά και στην σέξι Ρωσίδα τενίστρια Άννα Κουρνικόβα, η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα το 1981.
Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία γιορτάζει σήμερα την Αγία Δωρεά (ή το Σώμα του Χριστού από τη λατινική της ονομασία "Corpus Christi"). Η σημερινή γιορτή, που είναι από τις σημαντικότερες για τους Ρωμαιοκαθολικούς, αναφέρεται στη μετουσίωση του άρτου και του οίνου στο σώμα του Κυρίου, δηλαδή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Πρόκειται για κινητή εορτή, ενώ γιορτάζεται την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής (όπως προσδιορίζεται ημερολογιακά για τους Ρωμαιοκαθολικούς), αν και σε ορισμένες χώρες η Αγία Δωρεά γιορτάζεται την επόμενη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή. Σε αρκετές χώρες, η σημερινή ημέρα είναι αργία.
Στη Μάλτα σήμερα είναι η επέτειος των γεγονότων της 7ης Ιουνίου 1919 (Sette Giugno). Ύστερα από σειρά εξεγέρσεων των Μαλτέζων κατά της βρετανικής διοίκησης ζητώντας την εκλογή αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης, ενώ τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, στα πλαίσια των ταραχών που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου