7 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τέσσερις είναι οι ταινίες που απόψε κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Οι λάτρεις της σειράς ταινιών Alien περιμένουν το πρίκουελ με τίτλο "Προμηθέας". Οι δε λάτρεις του ευρωπαϊκού κινηματογράφου έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στη βρετανική αισθηματική ταινία "Το βαθύ μπλε του έρωτα", τη γαλλική αισθηματική κωμωδία "Ο έρωτας κρατάει 3 χρόνια" και το ψευδοντοκιμαντέρ - ή μοκιουμένταρι, αν προτιμάτε την αγγλική ονομασία του είδους - για μια υποθετική εμπλοκή του Χίτλερ στην κινηματογραφική παραγωγή του Χόλιγουντ.


Προμηθέας - Prometheus (επιστημονικής φαντασίας, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Ridley Scott/ Πρωταγωνιστούν: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Guy Pearce
Υπόθεση: Στοιχεία που ανακαλύπτονται σε σημεία όπου είχαν ανθίσει αρχαίοι πολιτισμοί στη Γη μοιάζουν να συνδέονται και να παραπέμπουν εκεί όπου βρίσκεται ένας εξωγήινος πολιτισμός, στο Διάστημα. Όταν μια αποστολή εξερευνητών με τον «Προμηθέα» φτάσει στο εν λόγω σημείο με σκοπό ν’ ανακαλύψει στοιχεία για την προέλευση του ανθρώπινου είδους, θα συναντήσει κάτι που μοιάζει πολύ με το ημικυκλικό διαστημόπλοιο που είχε συντριβεί στο πρώτο Alien, το οποίο κατοικείται από μια απροσδιόριστη, απειλητική ύπαρξη. Η ομάδα θα οδηγηθεί σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στα πιο σκοτεινά σημεία του σύμπαντος, όπου θα χρειαστεί να διεξάγει έναν τρομακτικό αγώνα για να σώσει το μέλλον της ανθρωπότητας.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.9/10 (από 20.099 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: 7/10


Το βαθύ μπλε του έρωτα - The Deep Blue Sea (αισθηματική, Ην. Βασίλειο)
Σκηνοθεσία: Terence Davies/ Πρωταγωνιστούν: Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Simon Russell Beale
Υπόθεση: Η Έστερ Κόλλυερ ζει μια προνομιούχα ζωή στο Λονδίνο του 1950, παντρεμένη με τον δικαστή Σερ Γουίλιαμ Κόλλυερ. Προς έκπληξη όλων, αφήνει τον άντρα της για να μείνει με τον πρώην πιλότο Φρέντι Πέιτζ, τον οποίο έχει ερωτευτεί σφόδρα. 
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.1/10 (από 1.890 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7/10 (κριτικοί), 3.2/5 (από 16.685 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 7/10


Ο έρωτας κρατάει 3 χρόνια - L' amour dure trois ans (κωμωδία, Γαλλία)
Σκηνοθεσία: Frédéric Beigbeder/ Πρωταγωνιστούν: Gaspard Proust, Louise Bourgoin
Υπόθεση: Ο Μαρκ Μαρονιέρ, κριτικός λογοτεχνίας το πρωί και κοσμικογράφος το βράδυ, έχει μόλις χωρίσει με την Anne, τελειώνοντας ένα φαινομενικά τέλειο γάμο. Είναι πλέον σίγουρος ότι ο έρωτας διαρκεί μόνο τρία χρόνια. Έχει μάλιστα γράψει και ένα λιβελογράφημα για να το αποδείξει. Ωστόσο, η συνάντησή του με τη παράξενα σαγηνευτική Αλίς θα κλονίσει αυτές του τις πεποιθήσεις.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.1/10 (από 394 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5


Ο Χίτλερ στο Χόλιγουντ - HH, Hitler à Hollywood (δράμα, Γαλλία/Βέλγιο)
Σκηνοθεσία: Frédéric Sojcher/ Πρωταγωνιστούν: Maria de Medeiros
Υπόθεση: Η ηθοποιός Maria de Medeiros αποφασίζει να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της βετεράνου ηθοποιού Micheline Presle, της οποίας η καριέρα ξεκίνησε τη δεκαετία του ’30. Συζητούν για τις διάφορες ταινίες που γύρισε στην καριέρα της αλλά πιο πολύ στέκεται στην ταινία του Luis Aramacheck, με τίτλο “I don’t love you” η οποία δεν έφτασε ποτέ στις αίθουσες. Αναζητώντας αυτήν την ταινία, η Maria de Medeiros, ο καμεραμάν της Wim Willaert και η υπόλοιπη ομάδα ξεκινούν μια έρευνα από την οποία ανακαλύπτουν ένα άλλο φιλμ με τίτλο «Ο Χίτλερ στο Χόλλυγουντ» και το οποίο συνδέει τον αρχηγό των Ναζί με την ανάπτυξη του Χολυγουντιανού σινεμά. Μία ιστορία που θα μπορούσε να έχει αλλάξει την ιστορία του παγκόσμιου σινεμά! Σιγά σιγά ξεδιπλώνεται μία θεωρία συνωμοσίας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όλη την ομάδα της Πορτογαλίδας ηθοποιού. Στην ιστορία ακούγονται μαρτυρίες από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Wim Senders, Andrei Konchalovski, Θόδωρος Αγγελόπουλος και Emir Kusturica είναι μερικοί μόνο από εκείνους που «συμβάλλουν» στις έρευνες. Από τις Κάννες στο Βερολίνο, στη Βενετία η Maria de Medeiros οδηγείται σε πόλεις - σταθμούς του Ευρωπαϊκού σινεμά μέχρι να φτάσει στη Μάλτα όπου και αποκαλύπτεται η αλήθεια γύρω από την συνωμοσία!
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.3/10 (από 87 χρήστες)
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου