18 Νοεμβρίου 2012

Το βίντεο του youtube που βοήθησε την αστυνομία στη σύλληψη του κλέφτη.


Οι κάμερες που έχουν τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα αλλά και το Youtube έχουν φέρει επανάσταση σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Ο καθένας γίνεται ρεπόρτερ με το κινητό του τηλέφωνο και με τα βίντεο που ανεβάζει στη δημοφιλή ιστοσελίδα αποκαλύπτει εικόνες και καταστάσεις που δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε αλλιώς, όπως π.χ. κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Κάποιες φορές, όμως, το Youtube λειτουργούν ως σύμμαχος της αστυνομίας, βοηθώντας στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός παραβάτη του νόμου, όπως συνέβη πρόσφατα στη Βουδαπέστη.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλα ξεκίνησαν από ένα αστείο. Στις 25 Οκτωβρίου, δύο κοπέλες από την ουγγρική πρωτεύουσα ταξίδευαν με το μέτρο της πόλης, όταν σκέφτηκαν να τραβήξουν με το κινητό τους σε βίντεο ένα νεαρό άνδρα ακριβώς απέναντι τους, που έμοιαζε έτοιμος να κοιμηθεί όρθιος. Προφανώς η αίσθηση του χιούμορ των δυο κοριτσιών είναι κάπως αμφιλεγόμενη, όμως αποδείχθηκε πανέξυπνη εκ του αποτελέσματος και αποτελεσματική για την εξιχνίαση μιας κλοπής.
Δίπλα στον άνδρα καθόταν μια νεαρή γυναίκα που έγραφε στο iPhone της. Κάποια στιγμή, εντελώς απροειδοποίητα και ενώ ο συρμός του μετρό έκανε στάση, ο άντρας, που πριν από λίγο ήταν έτοιμος να πάρει έναν υπνάκο, κάνει μια αστραπιαία κίνηση και αρπάζει το iPhone της γυναίκας δίπλα του. Αμέσως, πετάγεται έξω από το συρμό - η πόρτα βρισκόταν άλλωστε ακριβώς δίπλα του - ακριβώς τη στιγμή που θα έκλειναν οι πόρτες. Το θύμα της κλοπής πετάχτηκε από το κάθισμα, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο. 
Τελικά, η μία από τις κοπέλες, που είχαν καταγράψει όλη τη σκηνή με την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου, ανέβασε το βίντεο στο youtube και σύντομα η ουγγρική αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη του δράστη και τον συνέλαβε στο διαμέρισμα της μνηστής του. Χωρίς το βίντεο αυτό, μέχρι να πάει η γυναίκα που έπεσε θύμα της κλοπής στην αστυνομία, να δώσει κατάθεση, να περιγράψει το δράστη, τον οποίο δεν είχε καν προσέξει, και να κινητοποιηθούν οι αρχές, είναι πολύ πιθανόν να την είχε γλυτώσει ο "φίλος" μας. Δείτε εδώ το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου