20 Δεκεμβρίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Τέσσερις είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες στο φετινό χριστουγεννιάτικο... πενθήμερο. Ξεχωρίζει "Η ζωή του κυρίου Πι", που τυγχάνει της κοινής αποδοχής των κριτικών. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ελληνο-βρετανική συμπαραγωγή με αναφορές στην οικονομική κρίση ("Παπαδόπουλος & Σία"), μια αρκετά ανθρώπινη ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς ("Το μερίδιο των αγγέλων")  και μια ταινία κινουμένων σχεδίων για τα παιδιά, που όμως μόνο Χριστούγεννα δεν θυμίζει ("Σάμμυ 2").


Η ζωή του κυρίου Πι - Life of Pi (περιπέτεια, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία:Ang LeeΠρωταγωνιστούνSuraj Sharma
Υπόθεση: Ο Πι, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι από την Ινδία, μετακομίζει με την οικογένειά του στον Καναδά, μεταφέροντας μαζί και τον ζωολογικό τους κήπο. Κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας όμως το πλοίο βυθίζεται, και ο Πι σώζεται από θαύμα. Θα επιβιώσει πάνω σε μία σχεδία επί 227 ημέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες, με μοναδική συντροφιά τον Ρίτσαρντ Πάρκερ, μια τρομακτική τίγρη της Βεγγάλης.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.4/10 (από 27.177 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 7.9/10 (κριτικοί), 4.2/5 (από 37.155 χρήστες)
myfilm.gr: 8.5/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 9/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4/5
Roger Ebert: 4/4


Παπαδόπουλος και Σία (κωμωδία/δράμα, Ελλάδα/Ην. Βασίλειο)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Μάρκος ΜάρκουΠρωταγωνιστούνStephen Dillane, Γιώργος Χωραφάς
Υπόθεση: Ο αυτοδημιούργητος, Χάρης Παπαδόπουλος τα έχει όλα: μια έπαυλη, βραβεία και ένα υπέρ-πλούσιο τρόπο ζωής. Όταν όμως η οικονομική κρίση χτύπησε, ο Χάρης και η οικογένειά του τα χάνουν όλα! Όλα εκτός από ένα αδρανές και ξεχασμένο κατάστημα Fish & Chip “Ta Τρία Αδέλφια”, που έχει εξ’ αδιαιρέτου με τον, αποξενωμένο εδώ και χρόνια από την οικογένεια, αδελφό του, Σπύρο. Μην έχοντας άλλη εναλλακτική, ο Χάρης και η οικογένειά του αναγκάζονται να πάρουν τις βαλίτσες τους και απρόθυμα, πάνε να μείνουν με τον ‘Θείο Σπύρο’, πάνω από το εγκαταλελειμμένο εστιατόριο «Τα Τρία Αδέλφια». Όλοι μαζί πια, ξεκινάνε να αναστήσουν το εστιατόριο, κάτω από το ύποπτο βλέμμα του παλαιού τους αντίπαλου από το απέναντι Τούρκικο κεμπάπ μαγαζί, του Χασάν, του οποίου ο γιος έχει μάτια μόνο για την κόρη του Χάρη, την Κέιτι. Καθώς κάθε μέλος της οικογένειας αρχίζει να συμφιλιώνεται με την νέα τους ζωή, ο Χάρης προσπαθεί να ξανακερδίσει την παλιά του αυτοκρατορία. Όμως, καθώς το εστιατόριο επανέρχεται στην ζωή, παλιές αναμνήσεις έρχονται στην επιφάνεια και ο Χάρης ανακαλύπτει ότι η πραγματική ευτυχία είναι η χαρά που σου δίνουν τα μικρά πράγματα...
Οι βαθμολογίες:
myfilm.gr: 4.5/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 5/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5


Το μερίδιο των αγγέλων - The Angels' Share (δράμα/κωμωδία, Ην. Βασίλειο)
Σκηνοθεσία: Ken LoachΠρωταγωνιστούνPaul Brannigan, John Henshaw
Υπόθεση: Όταν ο Ρόμπι, ένας νεαρός από τη Γλασκώβη, αγκαλιάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο γιο του Luke, ορκίζεται να του εξασφαλίσει μια καλύτερη μοίρα από τη δική του. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα καθώς ο νεοφώτιστος πατέρας εκτός από καταδικασμένος σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για διάφορες αξιόποινες πράξεις, είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό της ανεργίας και του περιθωρίου. Για καλή του τύχη όμως ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια χαρισματική όσφρηση που του επιτρέπει να διακρίνει την υφή και τα αρώματα του ουίσκι κι έτσι του δίνεται η ευκαιρία που ζητούσε για να αλλάξει τη ζωή του.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.0/10 (από 4.300 χρήστες) 
RottenTomatoes.com: 7.2/10 (κριτικοί)
myfilm.gr: 8/10
ΕΘΝΟΣ (Εκσιέλ): 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5


Σάμμυ 2 (κινούμενα σχέδια, Βέλγιο)
Υπόθεση: Ο Σάμι και ο Ρέι, δύο θαλάσσιες χελώνες και φίλοι από παιδιά, επιστρέφουν στα οικεία νερά της Μπάχα, στην Καλιφόρνια, για να μάθουν τα κατατόπια σε δύο μικρά χελωνάκια, τον Ρίκι και την Έλλα. Ξαφνικά, θα βρεθούν στα δίχτυα ενός λαθροκυνηγού, ο οποίος θα τους πουλήσει σε ένα μεγαλοπρεπές ενυδρείο στο Ντουμπάι. Ο βασιλιάς του ενυδρείου, ο ιππόκαμπος Μπιγκ Ντι, θα τους στρατολογήσει ως επίλεκτους της ομάδας του, για την μεγάλη απόδραση που ετοιμάζει. Ο Σάμι όμως και ο Ρέι, μαζί με τους καινούργιους τους φίλους – ένα αυστραλιανό μπλόμπφις, το γλυκό χταποδάκι Άναμπελ και μια ολόκληρη οικογένεια πιγκουίνων – αποφασίζουν να σχεδιάσουν μόνοι τους, τη δική τους απόδραση.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.0/10 (από 170 χρήστες) 
myfilm.gr: 3/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου