19 Δεκεμβρίου 2012

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα περιστέρι;


Μια απίστευτη ιστορία καθημερινής τρέλας αντιμετώπισε πρόσφατα το αστυνομικό τμήμα της γερμανικής πόλης Ντάρμσταντ, όταν μια γυναίκα ζήτησε αστυνομική προστασία από ένα περιστέρι που την.. παρακολουθούσε επίμονα, σύμφωνα με την καταγγελία της. Άραγε, εκτός από τα περιστέρια-ταχυδρόμοι υπάρχουν και περιστέρια-κατάσκοποι;

Η απεγνωσμένη γυναίκα κατήγγειλε ότι το ύποπτο γαλαζο-γκρι περιστέρι βρισκόταν μονίμως δίπλα της επί τρεις ολόκληρες εβδομάδες. Πετούσε συνεχώς πάνω από τον κήπο και την ταράτσα του σπιτιού της, ενώ κάθε φορά που άνοιγε την πόρτα του σπιτιού της, εκείνο έμπαινε μέσα δημιουργώντας της την εντύπωση ότι ήθελε να αναπτύξει ένα είδος οικογενειακού δεσμού μαζί της. Μήπως το περιστέρι ήταν μετενσάρκωση κάποιου πεθαμένου συγγενικού της προσώπου;  
Τέλος πάντως, όλες οι απόπειρες της γυναίκας να διώξει το περιστέρι είχαν αποβεί άκαρπες, όπως και η προσπάθεια του εγγονού της να το τρομάξει μ' ένα νεροπίστολο. Μια φορά κατάφεραν να το απομακρύνουν για λίγο από το σπίτι, όμως αυτό γρήγορα επέστρεψε παίζοντας με τα νεύρα της γυναίκας, που μάλλον δεν είχε με κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον ν' ασχοληθεί στην ζωή της, παρά με το πώς θα ξεφορτωθεί το ενοχλητικό πτηνό, που - εκτός των άλλων - "άφηνε ίχνη που καμιά καλή νοικοκυρά δεν θα ήθελε στο σπίτι της", σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας της πόλης. 
Έτσι, λοιπόν, όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, η γυναίκα κατέφυγε στην ύστατη λύση, δηλαδή στις... αστυνομικές αρχές. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τους ζήτησε να συλλάβουν το περιστέρι ή απλά να του κάνουν σύσταση. Πάντως, οι αστυνομικοί της ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούσαν οι ίδιοι να κάνουν κάτι για το θέμα και της συνέστησαν να ζητήσει τη βοήθεια ενός γητευτή περιστεριών ή ενός ψυχολόγου ζώων.
Τελικά, στηριζόμενη μάλλον στις δικές της δυνάμεις, η γυναίκα κατάφερε επιτέλους να ξεφορτωθεί το πτηνό - μέχρι τη στιγμή που εκείνο θα επιστρέψει και θ' αρχίσει νέος κύκλος περιπετειών. Προβλήματα που έχουν κάποιοι άνθρωποι... λυπηρό!


Σχετικά θέματα:
Η γυναίκα που έσωσε ένα περιστέρι με... ΚΑΡΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου