24 Ιανουαρίου 2013

Ο άνθρωπος που μισεί τις γάτες και θέλει να τις εξαφανίσει!


Το όνειρο του Γκάρεθ Μόργκαν είναι να διώξει όλες τις γάτες από τη χώρα του, τη Νέα Ζηλανδία. Το κίνητρο πίσω από αυτό τον καθόλου ευγενή σκοπό είναι η προφύλαξη των τοπικών πτηνών, ο αριθμός των οποίων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και ως υπεύθυνες θεωρούνται οι... γάτες.

Ο Μόργκαν έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα garethsworld.com/catstogo, όπου προσπαθεί να μας πείσει ότι "η μικρή χνουδωτή μπάλα που κατέχουμε είναι ένας εκ γενετής, φυσικός δολοφόνος", καθώς "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γάτες προκαλούν μαζική καταστροφή της άγριας ζωής". Εξάλλου, στις υπόλοιπες σελίδες του σάιτ επιχειρεί να μας εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να έχουμε γάτες, αναλύει γιατί "η οικιακή γάτα σου δεν είναι αθώα", αλλά ένας" φιλικός σίριαλ κίλερ της γειτονιάς", ενώ μας δίνει συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις κακές επιδράσεις που έχουν οι γάτες στο περιβάλλον. 
Το αποκορύφωμα του γατομίσους του Γκάρεθ Μόργκαν είναι η καμπάνια που έχει ξεκινήσει για τη συλλογή υπογραφών με αίτημα την τοποθέτηση τσιπ σε όλες τις γάτες της Νέας Ζηλανδίας και την εξόντωση όσων γατών δεν έχουν το τσιπ. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να μαζέψει 1.685 υπογραφές, αν και μάλλον δύσκολα θα ικανοποιηθεί το αίτημα του από τη νεοζηλανδική κυβέρνηση, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της εξόντωσης. Άλλωστε, σ' ένα γκάλοπ που έθεσε ο Μόργκαν στους επισκέπτες της σελίδας του για το εάν συμφωνούν με την πρόταση του να μην αντικαταστήσουν τη γάτα που έχουν, όταν αυτή πεθάνει, ένα συντριπτικό 70% απάντησε αρνητικά. 
Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Ζηλανδία είναι πρωταθλήτρια στον αριθμό των γατών, σε σχέση με τον ανθρώπινο πληθυσμό της χώρας. Το 48% των νοικοκυριών διαθέτει τουλάχιστον μία γάτα. Ο συνολικός αριθμός των γατών ανέρχεται σε 1.4 εκατομμύρια, την ώρα που ο ανθρώπινος πληθυσμός της Νέας Ζηλανδίας δεν ξεπερνά τους 4.5 εκατομμύρια κατοίκους. 
Και ναι, υπάρχουν ορισμένες αμφιλεγόμενες έρευνες, που υποστηρίζουν ότι οι γάτες ευθύνονται για την εξαφάνιση κάποιων πτηνών από τη χώρα. Είναι, όμως, λύση η δική τους εξόντωση; Τελικά, η τρέλα δεν πάει στα βουνά. Όταν έχει κέφια ταξιδεύει μέχρι τη Νέα Ζηλανδία...


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου