24 Σεπτεμβρίου 2013

Από ποιες ασθένειες κινδυνεύουν όσοι έχουν καστανά μάτια και από ποιες όσοι έχουν γαλανά


Η Ιριδολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής με πιστούς οπαδούς, αλλά και πολλούς επικριτές. Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία των επιφυλακτικών, καθώς δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί από τα μάτια να γίνει ιατρική διάγνωση, έστω και για την προδιάθεση που ενδέχεται να έχει κάποιος στη μια ή την άλλη ασθένεια. Ενδιαφέρον έχει, πάντως, χωρίς να σημαίνει ότι το ασπάζομαι, το παρακάτω αφιέρωμα σε σοβαρή αυστραλιανή ιστοσελίδα για τις ασθένειες που απειλούν ους ανθρώπους με καστανά και γαλανά μάτια, σύμφωνα με τη θεωρία της Ιριδολογίας. Ο διαχωρισμός μοιάζει πολύ απλοϊκός και γενικόλογος, ενώ είναι πολύ πιθανόν να μην ταιριάζει στη δική σας ιατρική κατάσταση.


καστανά μάτια:
Συνήθως, οι άνθρωποι με καστανά μάτια έχουν πάνω από την ίριδα ένα καστανό "χαλί", που τους εμποδίζει στην ανάγνωση. Τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας, πάντως, που ενδέχεται να τους απασχολήσουν, αφορούν τη σύσταση του αίματος, το ήπαρ, το γαστρεντερικό και το αδενικό τους σύστημα. Επίσης, είναι επιρρεπείς σε φλεβική συμφόρηση, σε διάφορες ανισορροπίες στη σύνθεση του αίματος, έλλειψη μετάλλων, δυσανεξία σε γαλακτοκομικά προϊόντα, προβλήματα στο συκώτι και μειωμένο αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων. 

γαλανά μάτια:
Οι γαλανομάτες θεωρούνται πιο υγιείς από τους ανθρώπους με καστανά μάτια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αρρωσταίνουν και ποτέ. Κυρίως τα προβλήματα υγείας τους έχουν σχέση με το νερό κι έτσι έχουν την τάση να πάσχουν από κατακράτηση υγρών, συμφόρηση του λεμφικού συστήματος και αδράνεια. Επίσης, πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα το ουρικό και το αναπνευστικό τους σύστημα. Εμφανίζουν προδιάθεση σε αλλεργίες και αλλεργικές αντιδράσεις, δερματικές παθήσεις (π.χ έκζεμα), χρόνια κολπίτιδα, αναπνευστική συμφόρηση, πόνους και λοιμώξεις στ' αυτιά, διόγκωση των λεμφαδένων, πονόλαιμο, δυσλειτουργία στα νεφρά και την κύστη, αλλά κι ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα. 
Οι άνθρωποι με γαλάζια μάτια και ξανθά μαλλιά εμφανίζουν περισσότερες διατροφικές αλλεργίες, όπως στα σιτηρά, τα οποία καλό είναι ν' αποφεύγουν στη δίαιτά τους. Ωστόσο, είναι πιο ανθεκτικοί στο αλκοόλ και είναι πιο δύσκολο να υποφέρουν από χανγκόβερ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου