23 Σεπτεμβρίου 2013

Πολύ σέξι για το facebook; - Το εξώφυλλο άλμπουμ που λογοκρίθηκε ως πολύ προκλητικό


Την αυστηρή πολιτική του facebook για το γυμνό μάλλον την γνωρίζετε. Η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης απαγορεύει και "κατεβάζει" προληπτικά κάθε φωτογραφία, που θα μπορούσε θεωρητικά να προκαλέσει τη διαμαρτυρία κάποιου πουριτανού χρήστη. Αυτό πολλές φορές οδηγεί σε υπερβολές, όπου ακόμη κι ένας.. αγκώνας, φωτογραφημένος από λάθος γωνία, μπορεί να θεωρηθεί "πορνογραφικός" και να λογοκριθεί! Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το εξώφυλλο του πρόσφατου άλμπουμ ενός Ισλανδού τραγουδιστή.

Ο Ólafur í Hvarfi, που είναι πολύ δημοφιλής στην "παγωμένη" χώρα του βόρειου Ατλαντικού, θέλησε να διαφημίσει μέσω facebook το νέο του σινγκλ με τίτλο "It's the Human Condition". Όμως, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς του ήρθε ειδοποίηση ότι η διαφήμιση απαγορεύτηκε από την ιστοσελίδα, επειδή το εξώφυλλο του σινγκλ ήταν πολύ σεξουαλικό. Κάθετα αντίθετη είναι η άποψη του τραγουδιστή, που - μιλώντας σε ισλανδική εφημερίδα - επιμένει ότι το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι "όσο πιο ασεξουαλικό γίνεται" και δηλώνει "απηυδισμένος από τις τάσεις "Μεγάλου Αδερφού" του facebook".
Δεν έχει άδικο ο Όλαφουρ. Ειλικρινά... υπάρχει άνθρωπος που βλέποντας το συγκεκριμένο εξώφυλλο αισθάνεται ότι προσβάλλεται ή ανεβαίνει η λίμπιντό του; Και σεξομανής να είναι κάποιος, θα του 'πεφτε. Δεν είναι κάθε γυμνό και προκλητικό!




Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου