16 Οκτωβρίου 2013

Πώς τα σόσιαλ μίντια μπορούν να προδώσουν ένα φοροφυγά

πηγή: Stomp.com.sg

Ο βασικός κανόνας της φοροδιαφυγής για αρχάριους είναι να μην επιδεικνύεις ποτέ τον υπέρμετρο, αδήλωτο πλούτο που κατέχεις και κυρίως να μην το κάνεις δημόσια, π.χ. μέσω τουίτερ. Ωστόσο, μια 23χρονη από τις Φιλιππίνες, που ονομάζεται Jeane Napoles και είναι φοιτήτρια μόδας, παρέβη το βασικό αυτόν κανόνα και τελικά συνελήφθη από το ΣΔΟΕ της ασιατικής χώρας για εκτεταμένη φοροδιαφυγή. 

Η Naples, λοιπόν, που δεν είχε συμπληρώσει ποτέ στην ζωή της φορολογική δήλωση, αναρτούσε στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες δικές της, όπου φαινόταν να διάγει μια πολυτελή ζωή. Το αποκορύφωμα ήταν μια φωτογραφία, όπου η κοπέλα εμφανιζόταν να κάνει μπάνιο μέσα σε εκατομμύρια δολάρια - είναι η φωτογραφία πάνω. 
Αν και η Naples κατέβασε τις επίμαχες φωτογραφίες, ήταν πλέον αργά. Το φιλιππινέζικο ΣΔΟΕ δεν αστειεύεται, αλλά είναι δικτυωμένο παντού - και στο ίντερνετ. Οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν για τις περίεργες φωτογραφίες, έλεγξαν την υπόθεση και τελικά συνέλαβαν την 23χρονη κοπέλα. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων (ή δισεκατομμυρίων πέσος) και η μητέρα της Naples, η οποία φαίνεται ότι ακολουθεί τα βήματά της πιστά.
Ποια είναι τα ηθικά διδάγματα από αυτήν την ιστορία; Πρώτον, ότι πρέπει να προσέχετε τι φωτογραφίες ανεβάζετε σε τουίτερ, facebook και λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, δεύτερον, ότι όταν ένα ΣΔΟΕ θέλει να ψάξει για φοροφυγάδες, μπορεί και να τους εντοπίσει στ' αλήθεια. Είναι ευκολότερο απ' ό,τι φανταζόμαστε, απλά χρειάζεται και λίγη φαντασία!



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου