12 Δεκεμβρίου 2013

Η πιο κουλ συναυλία που έχετε φανταστεί με μουσικά όργανα από πάγο μέσα σ' ένα ιγκλού (5 φωτογραφίες)


Ένα πρωτότυπο concert on ice θα έχουν τη δυνατότητα ν' απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της σουηδικής πόλης Luleå από τις 28 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Απριλίου 2014 - ή μέχρι να λιώσουν οι πάγοι. Οι μουσικοί θα κρατούν όργανα φτιαγμένα από πάγο, ενώ ο χώρος της συναυλίας θα είναι ένα ιγκλού χωρητικότητας 160 θεατών. Ψήνεστε;

Αντίστοιχα concert on ice - συνολικά 33 - έχουν πραγματοποιηθεί από το 2007 στη Νορβηγία και στην Ιαπωνία, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενηθεί στη Σουηδία Καθώς όμως φέτος ειδικά ο χειμώνας λίγο άργησε να έρθει στη χώρα αυτή, το φιλόδοξο πρότζεκτ παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα. Ωστόσο, το ιγκλού, που θα φιλοξενήσει τις συναυλίες, κατασκευάστηκε έγκαιρα χάρη στο τοπικό γήπεδο χόκεϊ, από το οποίο μεταφέρθηκαν οι απαραίτητες ποσότητες πάγου, ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος. 
Φυσικά, οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι πολύ καλά ντυμένοι, μιας και η ιδανική θερμοκρασία που θα επικρατεί στον πρωτότυπο αυτό συναυλιακό χώρο θα είναι -5 βαθμοί Κελσίου. Αν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη, τα μουσικά όργανα θα λιώσουν, ενώ αν είναι μικρότερη, θα παγώσουν ακόμη περισσότερο, ώστε δεν θα μπορούν να βγάζουν ήχους. 
Εννοείται ότι έχουν ληφθεί όλα τ' απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη λιώσει τόσο η αίθουσα όσο και τα όργανα από τις αναπνοές των ανθρώπων που θα μαζευτούν - μουσικοί και θεατές. Έτσι, στην οροφή υπάρχει μια τρύπα, ώστε ο θερμός αέρας να βρίσκει μια διέξοδο, ενώ μεταξύ των μουσικών και των οργάνων που θα παίζουν, θα υπάρχουν ειδικά πλαστικά, που θα εμποδίζουν την αναπνοή να λιώσει τον πάγο. 
Οι διοργανωτές υπόσχονται ότι οι συναυλίες θα περιλαμβάνουν μια ευρεία μουσική γκάμα: από παραδοσιακά τραγούδια μέχρι Lady Gaga. Η δε τιμή του εισιτηρίου, αν βρεθείτε προς Σουηδία μεριά από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές του Απρίλη, θα είναι 290 σουηδικές κορώνες ή 32 ευρώ. 
Οι φωτογραφίες από το χώρο και τα παγωμένα, μουσικά όργανα είναι πραγματικά καταπληκτικές. Αν είχα τη δυνατότητα, δεν θα το έχανα με τίποτε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου