29 Ιουλίου 2014

Έρευνα: Πώς περνούν το χρόνο τους στην παραλία οι περισσότεροι παραθεριστές; Ποιοι λαοί είναι πιο απελευθερωμένοι στην παραλία και ποιοι οι πιο συντηρητικοί;

Τις συνήθειες των ανθρώπων στις παραλίες επιχείρησε ν' αποκρυπτογραφήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σχετική έρευνα της ιστοσελίδας Expedia, στην οποία συμμετείχαν 11.165 άτομα - όλοι ενήλικες - από 24 κράτη των 5 ηπείρων. Δεν είναι κι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό, αν σκεφτεί κανείς πόσο πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κρατών του πλανήτη, όμως η έρευνα δίνει μια ενδιαφέρουσα, γενική εικόνα για τη σχέση των ανθρώπων με την παραλία.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι παραλίες αποτελούν τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των ανθρώπων. Το 56% απάντησε ότι έτσι πέρασε τις διακοπές του τον προηγούμενο χρόνο, ενώ ένα 75%, δηλαδή οι τρεις στους τέσσερις εξέφρασαν την πεποίθηση ότι είναι κάπως έως πολύ πιθανό να κάνουν διακοπές σε μια παραλία το επόμενο δωδεκάμηνο. Η συντριπτική πλειοψηφία (88%) προτιμά έναν ήσυχο προορισμό, ενώ μόλις το 12% αναζητά έναν "προορισμό για πάρτι".
Πώς όμως προτιμούν οι περισσότεροι να περάσουν το χρόνο τους στην παραλία; Στο 70% αρέσει το περπάτημα, στο 65% το κολύμπι, η ηλιοθεραπεία, αλλά και το διάβασμα προτιμώνται από το 53% και ακολουθούν ο ύπνος (48%), η παρατήρηση των άλλων παραθεριστών (47%), ν' ακούν μουσική (45%), να πίνουν αλκοόλ (39%) κλπ. 
Ωστόσο, στην πράξη αυτό που οι περισσότεροι κάνουν σε μια παραλία δεν είναι βόλτα, αλλά... να παίρνουν έναν υπνάκο. Αυτό ομολόγησε το 46%, που χαρακτήρισε τον ύπνο ως την πιο συνηθισμένη δραστηριότητά τους στην παραλία, ακολουθούμενη από τα έξοδα σε οτιδήποτε εκτός φαγητού (42%), την κατανάλωση φαγητού πάνω από το συνηθισμένο (41%), την αναθέρμανση της σχέσης με τον σύντροφό τους (38%) κλπ.
Οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται οι πιο απελευθερωμένοι σε ό,τι αφορά το γυμνό. Το 49% των Αυστριακών, 42% των Ισπανών και 39% των Γερμανών δήλωσαν ανοιχτοί στην προοπτική του γυμνισμού σε μια παραλία, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ασιατικούς λαούς είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Μόλις το 2% των Ιαπώνων, το 3% των Νοτιοκορεατών και το 4% των Ταϊλανδών παραδέχτηκαν ότι έστω για μία φορά πέταξαν όλα τους τα ρούχα στην παραλία, αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σοκάρονται από ένα τέτοιο θέαμα ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το 74% των Ιαπώνων. Αντίθετα, οι λιγότερο ανεκτικοί είναι οι Ινδοί και οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ (29%).
Στην πράξη, πάντως, γυμνισμό στην παραλία έχουν κάνει το 12% των ερωτηθέντων, με τους άνδρες να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι από τις γυναίκες: 18% το έχουν δοκιμάσει έναντι μόλις του 6% των θηλυκών υπάρξεων. Σχετικά χαμηλό είναι και το ποσοστό των γυναικών που έχουν περάσει το χρόνο τους τόπλες σε μια παραλία: μόλις 20%.
Το 74% όσων απάντησαν δήλωσαν ότι δεν ενοχλούνται από τα μαγιό σε στυλ speedo, με τα πρωτεία ανεκτικότητας να έχουν οι Βραζιλιάνοι (95%) και οι Αυστριακοί (94%), ενώ οι Νορβηγοί είναι οι πιο αρνητικοί, καθώς επιδοκιμάζουν αυτά τα μαγιό σε ποσοστό 40%, δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς. Και ενώ το 68% ανησυχεί μήπως κάποιος τους κλέψει στην παραλία, το 31% αποφεύγει να ανεβάζει φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές του διακοπές στα σόσιαλ μίντια, επειδή δεν επιθυμούν να κάνουν τους φίλους τους να ζηλεύουν. Αντίθετα, οι "χαιρέκακοι", εκείνοι δηλαδή που συνηθίζουν ν' ανεβάζουν φωτογραφίες διακοπών ακριβώς για να προκαλέσουν ζήλια στους άλλους ανέρχονται μόλις σε 18% - ή τουλάχιστον τόσοι το παραδέχτηκαν.

Περισσότερα για την έρευνα της Expedia, εδώ:  Expedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου