29 Ιουλίου 2014

Μήνυμα αισιοδοξίας από φυλακισμένους, που είναι "ευτυχισμένοι μέσα" και το τραγουδούν! [βίντεο]

Το αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο χιτ για το πρώτο μισό του 2014 δεν είναι άλλο από το "Happy" του Φάρελ Ουίλιαμς. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας του; Ορισμένοι την αποδίδουν στην τεχνική του τραγουδιστή και συνθέτη να δημιουργεί "πιασάρικες" εισαγωγές στα τραγούδια του. Στην πραγματικότητα, η απήχηση του τραγουδιού οφείλεται στο αισιόδοξο μήνυμα των στίχων - και όσο να πει κανείς, σε μια εποχή αστάθειας και αβεβαιότητας για το μέλλον, η αισιοδοξία είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε να προσθέσουμε στις ζωές μας. Πρώτοι και καλύτεροι οι κρατούμενοι της φυλακής Casa Circondariale Luigi Bodenza στην πόλη Έννα της Σικελίας, οι οποίοι γύρισαν το δικό τους βιντεοκλίπ για το "Happy".
Ο τίτλος του βίντεο είναι "Happy Dentro", δηλαδή "Χαρούμενοι Μέσα" και σκοπός των κρατουμένων είναι ακριβώς να ενισχύσουν το θετικό μήνυμα του τραγουδιού, ότι η ευτυχία ξεκινάει από μέσα μας κι από τον τρόπο που εμείς οι ίδιοι ερμηνεύουμε τον κόσμο γύρω μας - είτε είμαστε ελεύθεροι είτε είμαστε "μέσα", στη "στενή".
Το βίντεο ξεκινάει με το παρακάτω μήνυμα στα ιταλικά και τ' αγγλικά:
"Είναι η ιστορία ενός ονείρου, να προσπαθήσουμε να είμαστε ανέμελοι, ακόμη και πίσω από τα κάγκελα. Γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες προς όλους αυτούς, οι οποίοι ρισκάρουν να βιώσουν λίγες στιγμές χαράς εν μέσω τόσου πόνου. Δουλεύοντας πάνω στην ευτυχία, την Ψυχή, διαμορφώνεται μια θετική συμπεριφορά, που μπορεί να επηρεάσει την αποκλίνουσα συμπεριφορά. Η φυλακή είναι αποστέρηση της ελευθερίας, όμως αν προσπαθήσεις να ονειρευτείς, μπορείς να γίνεις ευτυχισμένος... έστω για μια στιγμή...".
 Και στη συνέχεια τραγουδάνε, ενώ εκτελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες: καθαρίζουν, μαγειρεύουν, γυμνάζονται, παίζουν πινγκ-πονγκ! Στα μικροπράγματα, άλλωστε, βρίσκεται η ευτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου