14 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ (ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙ) ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ!

Ο πατέρας αγκαλιάζει το 18χρονο που προκάλεσε το τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος γιος του.

Στις 20 του περασμένου Μαΐου, ο 18χρονος σήμερα Τακούντα Μαβίμα από το Ουαϊόμινγκ επέστρεφε  από το πάρτι της αποφοίτησης του, με το αυτοκίνητο που ο ίδιος οδηγούσε, συνοδευόμενος από τρεις φίλους του. Οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ πάνω από το επιτρεπτό όριο και ενώ τη μέρα του ατυχήματος ήταν ανήλικος, ο Τακούντα ενεπλάκη σ' ένα δυστύχημα προκαλώντας το θάνατο των δύο φίλων του, του Τιμ Σι και της Κρίστα Χάουελ, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, και τον τραυματισμό του τρίτου.
Η απολογία του 18χρονου κατά τη δίκη του ήταν συγκλονιστική: "Λυπάμαι που έδιωξα από αυτόν τον κόσμο δύο τόσο λαμπρούς, έξυπνους, θαυμάσιους ανθρώπους... Μακάρι να μπορούσα... Μακάρι εγώ... Λυπάμαι" κατέθεσε με δάκρυα και με σπασμένη φωνή ενώπιον των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι έσπευσαν να υποστηρίξουν τον κατηγορούμενο. Οι οικογένειες των νεκρών όχι μόνο στήριξαν τον Μαβίμα, αλλά ζήτησαν από το δικαστήριο να επιβάλλει τη μικρότερη δυνατή ποινή, ενώ η αδερφή ενός από τα θύματα ζήτησε την αθώωση του 18χρονου: "Σας παρακαλώ ν' αφήσετε τον Τακούντα να κάνει κάτι μόνος του στον πραγματικό κόσμο. Μην τον στείλετε στη φυλακή.... αυτό το αγόρι έμαθε το μάθημα του χίλιες φορές και ποτέ ξανά δε θα κάνει το ίδιο λάθος", κατέθεσε στο δικαστήριο η αδελφή του Τιμ Σι.
Τελικά, σχεδόν 4 μήνες μετά το μοιραίο ατύχημα, το δικαστήριο καταδίκασε τον Τακούντα Μαβίμα, που προηγουμένως είχε δηλώσει ένοχος για όλες τις κατηγορίες, σε φυλάκιση μεταξύ 30 μηνών και 15 ετών. Τον περασμένο Ιούλιο, σε 5 μέρες κοινωνικής εργασίας καταδικάστηκε και ο φίλος των παιδιών που διοργάνωσε το πάρτι, καθώς σε αυτό οι ανήλικοι κατανάλωσαν αλκοόλ. Η πιο συγκλονιστική στιγμή, πάντως, ήταν η εικόνα της φωτογραφίας, όταν ο πατέρας του Σι αγκάλιασε τον Τακούντα για να του εκφράσει τη συμπάθεια του και να του δηλώσει ότι τον συγχωρεί για ό,τι έγινε.
Δεν είναι εύκολο για έναν πατέρα να συγχωρέσει, πόσο μάλλον να αγκαλιάζει τον άνθρωπο που έστω κι άθελα του αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού του. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, ένα μοναδικό παράδειγμα αξιοπρέπειας και ανθρώπινου μεγαλείου. Μπορούμε να το μιμηθούμε και να μάθουμε να συγχωρούμε, όταν πρέπει να συγχωρέσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου