26 Φεβρουαρίου 2013

Η χειρότερη ταινία του 2012;


Πότε μπορούμε να καταλήξουμε ότι μια ταινία είναι όντως κακή; Ένα κριτήριο είναι οι πολύ κακές κριτικές, όπως στην περίπτωση του περιβόητου "Movie 43", το οποίο κατακρεουργήθηκε από τους κριτικούς, οι οποίοι το αποκάλεσαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως "τον Πολίτη Κέιν της κακογουστιάς. Ένα δεύτερο κριτήριο για να θεωρήσουμε μια ταινία όντως κακή είναι το.. ταμείο, η χαμηλή προσέλευση θεατών και ο "κουβάς" στις εισπράξεις. Με βάση αυτό το κριτήριο, αναμφίβολα τον τίτλο της χειρότερης ταινίας του 2012 κερδίζει "Η Κακόγουστη Αγάπη του Τζόνι Χ" ("The Ghastly Love of Johnny X"). Πρόκειται, άραγε, για μια περίπτωση ταινίας, όπου ο τίτλος επιβεβαιώνει και το περιεχόμενο; 

Κατ' αρχήν, ν' αναφέρουμε ότι οι παραγωγοί της συγκεκριμένης ταινίας ξόδεψαν 2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έβαλαν στο ταμείο τους το εκπληκτικά μικρό ποσό των... 117 δολαρίων - όχι χιλιάδες, αλλά κανονικά δολάρια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την ταινία παρακολούθησαν όλοι κι όλοι δέκα θεατές - μόνο στις ΗΠΑ, ενώ η ταινία δεν προβλήθηκε πουθενά αλλού.
Παραδόξως, όμως, η ταινία έχει λογαριασμό στο τουίτερ με 179 followers, ένας αριθμός μικρός μεν, αλλά... μεγαλύτερος από τον αριθμό των θεατών που όντως την παρακολούθησαν - ok, υπάρχουν κι εκείνοι που την κατέβασαν παράνομα στον υπολογιστή τους. Το ακόμη πιο παράδοξο, όμως, είναι ότι η ταινία έχει και προφίλ στο facebook, με 41.600 like! wtf?
Η εξήγηση που διαβάζουμε στο τουίτερ είναι ότι η ταινία έκοψε τόσα λίγα εισιτήρια, επειδή προβλήθηκε μόλις μία βραδιά σε μία αίθουσα, η οποία προφανώς δεν γέμισε από κόσμο. Οι λόγοι που η εταιρία δεν προτιμήθηκε από τις εταιρίες διανομής δεν διευκρινίστηκαν. Πάντως, ο ηθοποιός Creed Bratton, ένας εκ των πρωταγωνιστών, φαίνεται αρκετά κουλ γράφοντας στο τουίτερ, "Η ταινία μου "The Ghastly Love of Johnny X" ονομάστηκε ως η χειρότερη ταινία του 2012. Είμαι ενθουσιασμένος. Δεν μπορώ παρά να πάω προς τα πάνω".
Τώρα, όσον αφορά την ταινία καθ' εαυτή. Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο μιούζικαλ διάρκειας 106 λεπτών, ενώ η πλοκή αποτελεί "μια πραγματική τρελή επινόηση, που συνδυάζει ανήλικους παραβάτες της δεκαετίας του '50, μελόδραμα επιστημονικής φαντασίας, τραγούδι και χορό με λίγο τρόμο", όπως διαβάζουμε στην περίληψη του IMDb. Ο Τζόνι είναι ένας εξωγήινος που εξορίζεται στον πλανήτη Γη, επειδή ήταν μέλος παράνομης συμμορίας, ενώ η κοπέλα του τον παράτησε, αφού προηγουμένως του έκλεψε τη μαγική στολή της... Ανάστασης. Και όλα αυτά σε μορφή μιούζικαλ!
Η βαθμολογία της ταινίας από 36 χρήστες είναι μέτρια - 5.5 με άριστα το 10 - ενώ οι κριτικές που δημοσιεύτηκαν είναι ανάμικτες. Υπάρχουν εκείνοι που αποθεώνουν την "ενδιαφέρουσα, περίεργη και διασκεδαστική" ταινία, την οποία βαθμολογούν με "Άριστα", ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που τη "θάβουν" ως "απλά απαίσια" 
Εν τω μεταξύ, οι παραγωγοί της ταινίας μπορούν να ελπίζουν σε. απόσβεση από τις πωλήσεις ή ενοικιάσεις των dvd, μετά από την απρόσμενη δημοσιότητα που πήρε η ταινία, μιας και, όπως λέγεται, στις σόου μπίζνες η κακή διασημότητα είναι καλύτερη από την πλήρη αδιαφορία. Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας, που προφανώς δεν θα δούμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου