2 Μαρτίου 2013

Το πρώτο "παγκόσμιο τραγούδι" μέσω ίντερνετ.


Στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ο Σουηδός dj Avicii (ή Tim Bergling, όπως είναι το πραγματικό του όνομα) ανέβασε στο youtube ένα βίντεο-πρόσκληση απευθυνόμενος σε μουσικούς παραγωγούς απ' όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη μουσική συνεργασία όλων των εποχών. Από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2013, 4.199 άνθρωποι από 140 χώρες συνεισέφεραν 12.951 ήχους και στη συνέχεια, κάθε εβδομάδα, οι φαν ψήφιζαν on-line τις τρεις καλύτερες προτάσεις στις κατηγορίες melody, bass, rhythm, breaks και effects.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας, ο dj Avicii χρησιμοποίησε τους επικρατέστερους ήχους και συνέθεσε το τελικό αποτέλεσμα στο ιδιωτικό του στούντιο στο Λος Άντζελες. Και ο τίτλος αυτού: "X You". Σκοπός του πρωτοποριακού και πολύ ενδιαφέροντος αυτού πρότζεκτ - καιρός ήταν να ακούσουμε και το πρώτο "παγκόσμιο τραγούδι" μέσω ίντερνετ - είναι η συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα "House of Hunger", που ο ίδιος ο Avicii ίδρυσε το 2011, σε μια προσπάθεια συνεισφοράς για την εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχειας. 
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο 24χρονος Σουηδός dj, "Είναι κουλ που οι άνθρωποι θα μπορούν ν' ακούν αυτό το τραγούδι στο ραδιόφωνο και θα ξέρουν ότι όλοι πήραν μέρος για τη δημιουργία του. Πριν από πέντε χρόνια, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό και τώρα έχουμε όλο τον κόσμο που συνεργάστηκε. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε 5 με 10 χρόνια από τώρα, όταν όλοι, παντού, θα είναι συνδεδεμένοι". 
Το τελικό αποτέλεσμα, όπως το έκριναν με την ψήφο τους άνθρωποι απ' όλον τον κόσμο, μπορείτε να το ακούσετε - αλλά και να το χορέψετε -εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου