16 Μαρτίου 2013

Τα δημητριακά που υπόσχονται να κάνουν καλύτερη τη σεξουαλική μας ζωή. Να παραγγείλουμε ένα κιβώτιο ή να παραμείνουμε επιφυλακτικοί;


Ποιος δεν θα έτρεχε στο σουπερμάρκετ να προμηθευτεί δημητριακά που υπόσχονται ότι θα βοηθήσουν τη σεξουαλική του ζωή; Υπό αυτήν την έννοια, τα Sexcereal, που διαφημίζονται ως "τα πιο παθιασμένα δημητριακά του κόσμου", αποτελούν ίσως την πιο έξυπνη επιχειρηματική ιδέα στο χώρο του φαγητού της τελευταίας δεκαετίας.

Ο άνθρωπος πίσω από τα Sexcereal είναι ένας Καναδός επιχειρηματίας ονόματι Peter Ehrilch. Στη δημόσια επιστολή του, που είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του προϊόντος (www.sexcereal.com), υποστηρίζει ότι η ιδέα για την παρασκευή των ιδιαίτερων αυτών δημητριακών του ήρθε ένα ηλιόλουστο πρωινό του Ιουλίου του 2011, όταν ο Ehrilch αποφάσισε ότι πολύ απλά έπρεπε να σκεφτεί μια πρωτότυπη ιδέα.
Στη διάρκεια μιας βόλτας, ενώ πήγαινε να "σπάσει" το κεφάλι του αναζητώντας το next best thing που θα προκαλούσε αίσθηση - και φυσικά θα γέμιζε τις τσέπες του ίδιου με χρήματα - ο Καναδός επιχειρηματίας συνειδητοποίησε ότι αυτό που έλειπε από την αγορά είναι ένα πρωινό - δημητριακά κατά προτίμηση - που και να βοηθάει τη σεξουαλική υγεία. Στο κάτω κάτω, ποιος δεν τρώει δημητριακά και ποιος δεν σκέφτεται το σεξ;
Η διαφορά του Sexcereal από τα υπόλοιπα δημητριακά είναι ότι... δεν είναι unisex, αλλά πρόκειται για τα πρώτα δημητριακά του κόσμου που έχουν δημιουργηθεί βάσει του γένους.. Υπάρχει ειδική συσκευασία για άντρες και ξεχωριστή για τις γυναίκες, καθώς είναι οι οργανισμοί των δύο φύλων έχουν διαφορετική σεξουαλική υποδομή.
Έτσι, τα δημητριακά που προορίζονται για τους άντρες αποβλέπουν στην αύξηση της τεστοστερόνης και περιέχουν γύρη, μαύρο σουσάμι, φύτρο σιταριού, camu camu, maca, σπόροι κολοκύθας, σπόροι κία, μούρα Goji, θρύμματα κακάο και βρώμη. Αντίστοιχα, τα γυναικεία  Sexcereal έχουν ως στόχο την επαύξηση των γυναικείων ορμονών και αποτελούνται από τζίντζερ, θρύμματα κακάο, ηλιόσπορους, σπόρους κία, αμύγδαλα, σπόρους λιναριού, πίτουρα βρώμης, βρώμη και maca.
Τα δημητριακά αυτά από τον Καναδά έγιναν διάσημα  στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δεκάδες είναι τα αφιερώματα των περιοδικών και των τηλεοπτικών τοκ σόου. Όπως παρατήρησε εύστοχα και ο εμπνευστής τους, ποιος είναι αυτός που δεν σκέφτεται το σεξ; Ποια είναι όμως η άποψη των επιστημόνων ως προς τον ισχυρισμό ότι τα Sexcereal βοηθούν στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής;
Κατ' αρχήν, δεν αμφισβητείται η διατροφική τους αξία και αυτό είναι κάτι που αξίζει να το τονίσουμε. Άλλωστε, η παρασκευή του προϊόντος γίνεται βάσει οδηγιών ειδικών διατροφολόγων. Ωστόσο, οι επιστήμονες στέκονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, αν όχι κριτικοί, απέναντι στην όποια υποτιθέμενη θετική επίδραση τους στη σεξουαλική ζωή.
 Μπορεί στ' αλήθεια ένα μπολ δημητριακών, ανεξάρτητα από τη δίαιτα της υπόλοιπης ημέρας, να κάνει "θαύματα"; Όπως υπενθυμίζουν οι επιστήμονες, τα όποια συμπεράσματα προϋποθέτουν ενδελεχείς έρευνες και όχι έξυπνα διαφημιστικά σλόγκαν. Εξάλλου, το πετυχημένο μάρκετινγκ δεν φέρνει απαραίτητα και το πετυχημένο σεξ, αλλά πολλές φορές επιδρά παραπλανητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου