12 Μαΐου 2013

Τα 5 οφέλη του γυναικείου αυνανισμού


Για τις περισσότερες γυναίκες, ο αυνανισμός είναι ένα θέμα ταμπού. Λίγες είναι εκείνες που παραδέχονται ότι όντως το έχουν κάνει (ακόμη και στις φίλες τους), αν κι απ' ό,τι φαίνεται θα πρέπει όχι απλά να μη φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά για το θέμα, αλλά να προτρέψουν και τις φίλες τους να αυνανίζονται! Η ιστοσελίδα Yourtango.com, που ασχολείται με θέματα σχέσεων, υποστηρίζει ότι σχετικές έρευνες έχουν δείξει τα ιατρικά οφέλη του γυναικείου αυνανισμού και επισημαίνει πέντε από αυτά.

1. Βελτιώνεται ο ύπνος
Ο αυνανισμός είναι ένα φυσικό χαλαρωτικό, καθώς η αυτο-ευχαρίστηση απελευθερώνει ενδορφίνες, δηλαδή τις βασικές χημικές ουσίες που βοηθούν στην απάλυνση του πόνου, του άγχους, ενώ σας χαλαρώνουν.

2. Ενισχύονται οι μύες.
Ο λόγος γίνεται για δύο συγκεκριμένους μύες, τον πύελο και τον πρωκτό. Αυτό σημαίνει καλύτερο σεξ, αλλά και λιγότερες πιθανότητες ακούσιας απώλειας ούρων για μια γυναίκα.

3. Ανακουφίζει από τον πόνο της εμμήνου ρύσεως. 
Με τον αυνανισμό αυξάνεται η ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου και μια γυναίκα ανακουφίζεται από τον πόνο της περιόδου. 

4. Περιορίζονται οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Πώς συμβαίνει αυτό; Με τον αυνανισμό καθαρίζονται πολλά βακτήρια από τον τράχηλο της μήτρας. 

5. Μειώνεται ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου Β'.
Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που βιώνουν έντονους οργασμούς έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο διαβήτη τύπο Β΄ Κι επειδή υπάρχει η εντύπωση ότι το σεξ δεν αποτελεί απαραίτητα την καλύτερη πηγή οργασμού για μια γυναίκα, η συντάκτρια του άρθρου στην αμερικάνικη ιστοσελίδα προτείνει την πιο εγγυημένη λύση του αυνανισμού. 


Σχετικά θέματα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου