16 Μαΐου 2013

Ηθοποιοί που έγιναν διάσημοι, επειδή βρέθηκσν στο σωστό μέρος τη σωστή ώρα


"Αν έχεις τύχη διάβαινε... ", λέει ο λαός. Και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει άδικο. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θαρρείς ότι έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας και αντί να κυνηγήσουν οι ίδιοι την τύχη τους, έρχεται και τους βρίσκει εκείνη στα πιο απίθανα μέρη και με την πιο απίθανη αφορμή. Ας δούμε ορισμένους απ' αυτούς.
1. Τα πρώτα χρόνια η καριέρα του Χάρισον Φορντ πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Έτσι, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '70, σκεφτόταν να τα παρατήσει και ν' ασχοληθεί συστηματικά με το αγαπημένο του χόμπι και να γίνει επαγγελματίας μαραγκός. 
Όταν, τώρα, ο Τζορτζ Λούκας ετοιμαζόταν να γυρίσει τον πρώτο "Πόλεμο των Άστρων", ένας από τους συμβούλους για το κάστινγκ πρότεινε τον Φορντ, όμως ο Λούκας δεν τον ήθελε, καθώς έψαχνε για εντελώς καινούρια πρόσωπα. Έτσι, ο σύμβουλος εκείνος σκέφτηκε ένα κόλπο. Κάλεσε τον Χάρισον Φορντ να τοποθετήσει μια πόρτα στο στούντιο του Λούκας, ο σκηνοθέτης τον πρόσεξε περισσότερο και τελικά έδωσε στον ηθοποιό/μαραγκό τον πρώτο του μεγάλο ρόλο.

2. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ο Μελ Γκίμπσον ενδιαφερόταν περισσότερο για το θέατρο παρά για τον κινηματογράφο. Ένας φίλος του τον έπεισε να κάνει κάποιες οντισιόν, όπως κι έγινε. ένα βράδυ, ακριβώς πριν από μια τέτοια οντισιόν, ο Γκίμπσον είχε εμπλακεί σ' έναν καβγά σε μπαρ, ύστερα από μεθύσι. Οι μελανιές όχι μόνο δεν τον εμπόδισαν να πάει κανονικά στην οντισιόν, αλλά τον βοήθησαν να πάρει και το ρόλο, αφού ενθουσίασαν τον σκηνοθέτη. Έτσι, του ζήτησε να ξαναπεράσει από οντισιόν, έχοντας υπόψη να του δώσει έναν αντίστοιχο ρόλο. Την επόμενη φορά, όμως, οι πληγές είχαν κλείσει, ο σκηνοθέτης εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της εξωτερικής εμφάνισης του Γκίμπσον και του έδωσε τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σημαντική λεπτομέρεια: Εκείνη η ταινία ήταν το "Mad Max".

3. Ο Τζόνι Ντεπ ίσως να μην ήταν ο ηθοποιός-είδωλο, που θεωρείται σήμερα, αν πριν πολλά χρόνια δεν  συνόδευε ένα φίλο του ηθοποιό, τον Τζακ Ερλ Χέιλι, σε οντισιόν για την ταινία τρόμου "Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες". Ο σκηνοθέτης, που δεν ήταν άλλος από τον Γους Κρέιβεν, ζήτησε από τον Ντεπ, που δεν ενδιαφερόταν για κάποιο ρόλο, να διαβάσει το κομμάτι του φίλου της πρωταγωνίστριας. Εκείνος τα είπε καλά και πήρε το ρόλο, αν και βέβαια η καριέρα του θα εκτοξευόταν πολλά χρόνια αργότερα από την τηλεοπτική σειρά "Οδός δράσης 21", όπου είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

4. Όταν σε ηλικία 18 ετών η Σαρλίζ Θερόν έφευγε από την πατρίδα της, τη Νότιο Αφρική, με προορισμό τη Νέα Υόρκη, ονειρευόταν μια καριέρα ως χορεύτρια. Ένα ατύχημα στο γόνατο την ανάγκασε ν' αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και να ασχοληθεί με την ηθοποιία. Τα πρώτα βήματα ήταν δύσκολα και οι ρόλοι δεν έρχονταν για την Σαρλίζ, μέχρι που ένας μάνατζερ την εντόπισε κατά τη διάρκεια ενός καβγά στην τράπεζα. Η Σαρλίζ Θερόν ήθελε να κάνει ανάληψη χρημάτων από έναν τραπεζικό λογαριασμό της στη Νότιο Αφρική, όμως κάποιο πρόβλημα προέκυψε και ξέσπασε καβγάς. Ο μάνατζερ φαίνεται ότι εντυπωσιάστηκε από τις φωνές της Θερόν και ανέλαβε να την εκπροσωπήσει, ενώ σύντομα η ηθοποιός απέκτησε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία "Children of the Corn III", που θα της άνοιγε το δρόμο για σημαντικότερους ρόλους τα επόμενα χρόνια.

5. Η Πάμελα Άντερσον δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την ηθοποιία -κάτι που εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα. Εργαζόταν ως fitness instructor στο Βανκούβερ του Καναδά, μέχρι που ένα απόγευμα του 1989 βρέθηκε σ' έναν αγώνα φούτμπολ, όπου η εντυπωσιακή της εμφάνιση της χάρισε λίγα λεπτά διασημότητας στο στάδιο. Πολλοί ήταν οι άνδρες που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την εντυπωσιακή, πλην όμως άγνωστη ξανθιά κι επειδή σε μια μικρή πόλη, όπως το Βανκούβερ, δύσκολα να μείνει στην αφάνεια μια εντυπωσιακή γυναίκα, για την οποία συζητάει όλος ο ανδρικός πληθυσμός, σύντομα η Πάμελα κέρδισε τον πρώτο της ρόλο ως μοντέλο σε διαφήμιση μπύρας. Ακολούθησε γυμνή φωτογράφιση στο Facbook και, φυσικά, το Μπέιγουοτς, που την ανέδειξε πλέον παγκόσμια.

6. Ο Τσάνινγκ Τάτουμ δεν θα ανακηρυσσόταν ποτέ ο πιο σέξι άνδρας του πλανήτη, αν δεν αποφάσιζε να μετακομίσει στο Μαϊάμι αφήνοντας πίσω του την καριέρα του ως στρίπερ. Εκεί που περπατούσε στο δρόμο, τον εντόπισαν ανιχνευτές νέων μοντέλων και ο Τάτουμ ξεκίνησε μια νέα καριέρα στο μόντελινγκ με φωτογραφήσεις, ακολούθησαν στη συνέχεια τηλεοπτικές διαφημίσεις κλπ., μέχρι που μπήκε στην ζωή του και ο κινηματογράφος.

7. Αντίστοιχο ήταν το ξεκίνημα και για την ηθοποιό Έλεν Πομπέο, που υποδύεται τη γιατρό Μέρεντιθ Γκρέι στην τηλεοπτική σειρά "Grey's Anatomy". Στα μέσα της δεκαετίας του '90 εργαζόταν ως μπαρτέντερ σε κλαμπ στο Σόχο της Νέας Υόρκης, όταν την εντόπισε ένας ατζέντης, που της πρότεινε να συμμετάσχει σ' ένα διαφημιστικό. Εκείνη δέχτηκε και τελικά το ένα έφερε το άλλο με προορισμό την επιτυχία.

8. Παρόμοια είναι η ιστορία και για το ξεκίνημα της Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, με τη διαφορά ότι η ηθοποιός ήταν μόλις... 4 ετών, όταν εντοπίστηκε από έναν ατζέντη, την ώρα που έτρωγε σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης με την οικογένεια της. Συμμετείχε σε διαφημιστικά και μεγαλώνοντας ασχολήθηκε με την ηθοποιία. 

9. Η Νάταλι Πόρτμαν ήταν 14 ετών και περίμενε στην ουρά μιας πιτσαρίας, όταν ένας άγνωστος άνδρας, που έμενε στη γειτονιά, τη ρώτησε αν ενδιαφερόταν να συμμετάσχει σε κάποια διαφήμιση. Εκείνη του απάντησε ψύχραιμα, παρά την ηλικία της, ότι της άρεσε η ηθοποιία και έτσι η Πόρτμαν έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε διαφημιστικό της Revlon. Σημαντική λεπτομέρεια: όταν συνέβη εκείνη η μοιραία συνάντηση, η Πόρτμαν είχε μόλις τελειώσει ένα μάθημα χορού. Ε, λοιπόν, ένας ρόλος χορεύτριας ήταν που θα της χάριζε και το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Μαύρος Κύκνος".

10. Η Τόνι Μπράξτον δεν είναι διάσημη για το υποκριτικό της ταλέντο, αν και έχει συμμετάσχει σε μικρό αριθμό ταινιών τα τελευταία χρόνια, αλλά για την καταπληκτική της φωνή, την οποία ανακάλυψε τυχαία ένας μουσικός παραγωγός, την ώρα που η Μπράξτον έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητο της και τραγουδούσε μόνη της, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '80. Της ζήτησε τον επισκεφτεί στο Λος Άντζελες για μια οντισιόν, όπως και έγινε, με τη διαφορά ότι η Μπράξτον δεν ήταν σίγουρη για την αξιοπιστία του άγνωστου άνδρα και γι' αυτό το λόγο πήγε στην οντισιόν παρέα με την κολλητή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου