15 Μαΐου 2013

Το τραγούδι του άνεργου δημοσιογράφου που σαρώνει στο youtube.


Το πρόβλημα της ανεργίας δεν είναι οξύτατο μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία. Για την ακρίβεια, και στις δύο χώρες τα ποσοστά ανεργίας είναι εξίσου δυσθεώρατα. Κι επειδή στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που ζούμε η πρωτοτυπία κάνει τη διαφορά, ο Enzo Vizcaíno, ένας άνεργος Ισπανός δημοσιογράφος, αποφάσισε να αποστείλει σε κοινή θέα το βιογραφικό του μέσω ενός τραγουδιού.

Όπως ο Vizcaíno γράφει στο μπλογκ του (creiaqueeramosamigos.com/), "οι φωτοτυπίες είναι πολύ ακριβές πλέον" και δεν έχει την πολυτέλεια να βγάλει περισσότερα αντίγραφα από το βιογραφικό του σημείωμα, το οποίο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μάλλον θα καταλήξει σε κάποιον "μπλε κάδο ανακύκλωσης". Έτσι, σκέφτηκε να γράψει ένα διαφορετικό CV με.. στίχους, τους οποίους έκανε τραγούδι, το οποίο ερμήνευσε παρέα με την κιθάρα του στο μετρό της Μαδρίτης. Ένας φίλος του γύρισε την "παράσταση" σε βίντεο και ο Vizcaíno το ανέβασε τόσο στο μπλογκ του όσο και στο youtube, ελπίζοντας να το... ακούσει κάποιος και να του προσφέρει δουλειά. 
Στους στίχους του, ο Vizcaíno περιγράφει όλα του τα επαγγελματικά προσόντα, ότι έχει μπάτσελορ στη δημοσιογραφία, όπως και μεταπτυχιακό, αλλά και εργασιακή εμπειρία σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπου εργαζόταν με συμβάσεις. Δεν είναι ειδικός στα σόσιαλ μίντια, όμως είναι ο "βασιλιάς του Word, Excel και του Powerpoint", ενώ μπορεί να χειριστεί και το Photoshop. Ενδιαφέρεται να εργαστεί ως δημοσιογράφος, σεναριογράφος, συγγραφέας ή ακόμη και ως μουσικοσυνθέτης, ενώ σπεύδει να διευκρινίσει ότι είναι σοβαρός και όχι απλά "μια μαϊμού που δίνει παράσταση" για το Youtube.
Το βίντεο ανέβηκε στην ιστοσελίδα στις 13 Μαΐου και ήδη μέσα σε δυο ημέρες έχει δεχτεί πάνω από 110.000 views. Όσον αφορά κάποια πρόταση για δουλειά, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένει λίγες ημέρες ακόμη... Πάντως, ο τύπος είναι ταλέντο και μου βάζει ιδέες -κρίμα μόνο που δεν έχω καλή φωνή ή συνθετικές ικανότητες. Μήπως, τελικά, η παραδοσιακή μέθοδος με τα καθωσπρέπει CV έχει περάσει και το κλειδί για την επιτυχία βρίσκεται στην πρωτοτυπία και σε εναλλακτικές μεθόδους προβολής; 
Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο Enzo Vizcaíno στο youtube και ακούστε το τραγούδι του (στα ισπανικά):


UPDATE:
Μια εβδομάδα μετά, ο Ένζο βρήκε δουλειά στον τηλεοπτικό σταθμό La Sexta, όπου πρόκειται "να αξιοποιηθεί το μουσικό ταλέντο του νεαρού", σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του σταθμού. Ο Ένζο δεν θα μπορούσε να το γιορτάσει με άλλον τρόπο παρά γράφοντας ένα νέο τραγούδι, το οποίο τραγούδησε και πάλι στο μετρό της Μαδρίτης: "Πτυχίο στη δημοσιογραφία και μεταπτυχιακό δίπλωμα/ επιτέλους έχω δουλειά στην τηλεόραση. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή μελετώντας, όμως νομίζω ότι αυτό το οφείλω σ' ένα τραγούδι που τραγούδησα", λένε οι στίχοι του νέου τραγουδιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου