14 Μαΐου 2013

Σε ποιους άνδρες αρέσει το μικρό γυναικείο στήθος; Υπάρχουν; και τι χαρακτήρες είναι;


Το μέγεθος δεν μετράει μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άντρες, οι οποίοι -καλώς ή κακώς- προτιμούν συνήθως γυναίκες με πλούσιο στήθος. Μάλιστα, αν τολμήσει κάποιος να παραδεχτεί στους φίλους του ότι ελκύεται περισσότερο από τις γυναίκες-σανίδα, το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι θα τον κοιτάξουν με μισό μάτι. "Τι έπαθε αυτός; έχει λαλήσει;". Μήπως έχουν δίκιο; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ίσως και να έχουν.

Όλα ξεκίνησαν από μια έρευνα του Άλαν Σκόντελ, καθηγητή στον τομέα Ψυχολογίας του κρατικού πανεπιστημίου του Οχάιο. Αν και αρχικά ο Σκόντελ επεδίωκε ν' αποδείξει ότι οι άνδρες που κυνηγούν το πλούσιο μπούστο, είναι οι πιο κακομαθημένοι από τις μανάδες τους στην παιδική τους ηλικία, τελικά αποδείχτηκε το ακριβώς αντίθετο. Όσοι μεγάλωσαν στα πούπουλα, οι "μαμάκηδες", στην πραγματικότητα αναζητούν συντρόφους με μικρότερο στήθος. 
Το μειονέκτημα της έρευνα του Σκόντελ είναι ότι δεν προχωρά σε μια ανάλυση των ψυχολογικών αιτίων που να εξηγεί αυτό το αποτέλεσμα. Το κενό αυτό πιστεύει ότι μπορεί να καλύψει ένας Ιάπωνας ψυχολόγος, που ακούει στο όνομα Γιοσιχίτο Ναΐτο, συγγραφέας του βιβλίου "55 Κανόνες της Ψυχολογίας της Αγάπης (δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά). 
Σχολιάζοντας το συμπέρασμα του Αμερικανού συναδέλφου του, ο Ναΐτο εκτιμά ότι τα κακομαθημένα αγόρια τείνουν να θεωρούν το μεγάλο γυναικείο στήθος ως "υπερβολικά αναπτυγμένο" και κατά κάποιον τρόπο το φοβούνται. Αντίθετα, ως "ανώριμα αγόρια", που παραμένουν βαθιά μέσα τους, επηρεασμένοι από το "σύνδρομο της Λολίτας" αναζητούν λιγότερο αναπτυγμένες γυναίκες για ερωτικές συντρόφους. 
Φυσικά, δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από τη θεωρία ενός Ιάπωνα ψυχολόγου, που αφενός δεν είχε συμμετάσχει στην έρευνα του Σκόντελ και που ενδεχομένως να έχει επηρεαστεί από τα ιαπωνικά ήθη -άλλωστε για τις Γιαπωνέζες λέγεται ότι κατά μέσο όρο έχουν μικρότερο στήθος. Επίσης, δεν διευκρινίζεται πότε ένα στήθος θεωρείται πραγματικά μεγάλο και πότε όχι, γιατί -κακά τα ψέματα- υπάρχουν ορισμένα στήθη που είναι πραγματικά τρομακτικά μεγάλα.(Μαμά, μήπως με κακόμαθες, τελικά;)



Σχετικά θέματα:
Οι 5 γυναίκες με τις καλύτερες καμπύλες όλων των εποχών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου