13 Μαΐου 2013

Ένα 7λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής επιστημονικά εγγυημένο και οικονομικό!


Είναι αυτό το εφτάλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής το καλύτερο για ένα μέσο άνθρωπο; Σίγουρα, πάντως, έχει επιστημονική έγκριση, καθώς δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2013 της ιατρικής επιθεώρησης American College of Sports Medicine’s Health & Fitness Journal, ενώ οι ασκήσεις δοκιμάστηκαν στην πράξη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Hamilton’s McMaster.
Και μπορεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων εκτός από σύντομο να είναι και φτηνό (αφού δεν χρειάζεται ν' αγοράσετε όργανα - ούτε καν βαράκια), ωστόσο θα σας δυσκολέψει αρκετά. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στους New York Times ένας από τους συγγραφείς του άρθρου, ο Κρις Τζόρνταν, διευθυντής σωματικής άσκησης στο Human Performance Institute του Ορλάντο στη Φλόριντα, αυτά τα επτά λεπτά θα είναι "δυσάρεστα". Όμως το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.
Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στα διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων. Ύστερα από έντονη σωματική άσκηση πρέπει ν' ακολουθεί ξεκούραση και αποκατάσταση. Μην φαντάζεστε και κάτι συγκλονιστικό, αφού προτείνουν διάλειμμα 30 δευτερολέπτων μεταξύ δύο ασκήσεων, οι οποίες θα πρέπει να εκτελούνται με βαθμό δυσκολίας 8 -σε κλίμακα από 1 έως 10.
Δώδεκα από τις προτεινόμενες ασκήσεις μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σχεδιάγραμμα, που δημοσιεύτηκε στους NewYorkTimes, και περιλαμβάνουν από καθίσματα αναμονής και βαθιά καθίσματα, μέχρι κάμψεις, κοιλιακούς (crunches), ανεβοκατέβασμα σε καρέκλα κλπ.




Σχετικά θέματα:
Το ιδανικό playlist για προπόνηση 30 λεπτών στο σπίτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου