22 Νοεμβρίου 2013

Το spinoff της ταινίας Gravitiy, που προκαλεί "ανατριχίλες" στη Σάντρα Μπούλοκ και είναι υποψήφιο για Όσκαρ


Αν παρακολουθήσατε το "Gravity" στους κινηματογράφους, σε μια χαρακτηριστική σκηνή-κλειδί της ταινίας η αστροναύτης Ράιαν Στόουν (Σάντρα Μπούλοκ) συνομιλεί για λίγο μέσω ραδιοπομπού μ' έναν άνδρα, που όμως δεν γνωρίζει αγγλικά. Στην ταινία δεν βλέπουμε ποιος είναι ο άνδρας αυτός, τι κάνει ή πώς έτυχε να ξεκινήσει συνομιλία με την χαμένη στο διάστημα αστροναύτη. Η Warner Home Video ζήτησε από τον Γιόνας Κουαρόν - ο γιος του σκηνοθέτη του Gravity" Αλφόνσο Κουαρόν κι ένας από τους σεναριογράφους - να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους, όπου θα αποκαλύπτεται ο άγνωστος αυτός άνδρας. Έτσι κι έγινε.

Λοιπόν, ο άγνωστος άνδρας ήταν ο Aningaaq, ένας ψαράς που βρισκόταν κι αυτός σ' ένα άλλο μοναχικό μέρος, όπου όμως δεν κυριαρχούσε το μαύρο του συμπαντικού χάους, αλλά το λευκό των πάγων της Γροιλανδίας. Εξάλλου, δεν ήταν μόνος του, αλλά στην περιοχή βρισκόταν επίσης ένας σκύλος, όπως και η σύντροφός του, με την οποία είχαν αποκτήσει κι ένα παιδί. Έκανε κάποια δουλειά, όταν αντιλήφθηκε ότι ο ραδιοπομπός του έπιασε επαφή με κάποιον άνθρωπο. Δεν φαντάστηκε ούτε και έμαθε ποτέ ότι εκείνη τη στιγμή επικοινωνούσε με μια αστροναύτη, χαμένη στο διάστημα σε ύψος 500 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη, ούτε μπορούσε να καταλάβει τι του έλεγε, όμως παρόλα αυτά είχαν μια σύντομη και γεμάτη βαθιά νοήματα συνομιλία. 
Η ταινία μικρού μήκους (διάρκεια 6.5 λεπτά) ονομάζεται "Aningaaq", γυρίστηκε όντως στη Γροιλανδία και κόστισε 100.000 δολάρια. Στο ρόλο του άνδρα που μάταια προσπαθούσε ν' ανταλλάξει δυο κουβέντες με την Μπούλοκ, ήταν ένας ντόπιος που ακούει στ' όνομα Όρτο Ιγκνατιούσεν, ενώ στην ταινία ακούγεται φυσικά και η φωνή της Μπούλοκ, την οποία όμως δεν βλέπουμε - η σκηνή της ταινίας από την αντίστροφη οπτική. Επίσης, εμφανίζεται μια γυναίκα, την οποία δεν ακούμε να μιλάει και η οποία ονομάζεται Lajla Lange, καθώς κι ένα μωρό. 
Η ταινία έχει προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ, ενώ είναι και υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους. Σύμφωνα με περιοδικά, η ίδια η Σάντρα Μπούλοκ φέρεται να έχει δηλώσει ότι το συγκεκριμένο φιλμάκι είναι ένα "απολύτως όμορφο κομμάτι μοναξιάς... ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι".
Το φιλμάκι θα περιληφθεί στα bonus του dvd της ταινίας "Gravity", όμως αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τότε, έχετε τη δυνατότητα να το δείτε και στο Youtube. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχετε δει προηγουμένως και την ταινία. 

πηγή: youtube.com/davidbertho

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου