28 Μαρτίου 2014

Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια της Ρουμανίας, της Μολδαβίας, της Ρωσίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας


Αυτή η ενότητα του αφιερώματος στα τραγούδια της φετινής Γιουροβίζιον (6, 8 και 10 Μαΐου στην Κοπεγχάγη) έχει απ' όλα: ένα φαβορί, κάποια wannabe φαβορί χωρίς ελπίδες, αλλά και το χειρότερο τραγούδι που έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια - ανεξαρτήτως Γιουροβίζιον.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Paula Seling & Ovi - Miracle
Ένα απολύτως προβλέψιμο ποπ τραγούδι, με την τραγουδίστρια να κάνει σε κάποια στιγμή μια απολύτως προβλέψιμη επίδειξη.. κορώνας. Δύο είναι τα θετικά του τραγουδιού, που το διασώζουν: δεν είναι ακόμη μία μπαλάντα, ενώ υπάρχουν και πολύ χειρότερα τραγούδια στο διαγωνισμό. Ως αποτέλεσμα, δεν θα ξεχαστεί εύκολα και μάλλον θα υπερεκτιμηθεί σε σχέση με την πραγματική του αξία - ακόμη κι από μένα!
Βαθμολογία: 6/10


ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Cristina Scarlat - Wild Soul
Ανέμπνευστη, εντελώς κλισέ μπαλάντα, που θα ήθελε να ήταν κάτι περισσότερο από ένα ακόμη τραγούδι, αλλά απέχει πάρα πολύ από το στόχο. Θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα και δεν θα το ξανακούσουμε ούτε γι' αστείο.
Βαθμολογία: 3/10


ΡΩΣΙΑ
Tolmachevy Sisters - Shine
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος υπογράφει το ρωσικό τραγούδι (μαζί με τον Φιλίπ Κιρκόροφ), όμως δεν είναι από τις καλύτερες δουλειές του. Αυτό δεν σημαίνει ότι το τραγούδι είναι κακό, που μάλιστα για κάποιο λόγο καταφέρνει να "κολλήσει" στο μυαλό του ακροατή, όμως δεν θεωρώ ότι αξίζει μια θέση στην πρώτη πεντάδα της φετινής Γιουροβίζιον - για νικητήριο αποκλείεται. Ούτως ή άλλως και για λόγους που μόνο με τη μουσική δεν έχουν σχέση, η χρονιά είναι δύσκολη για τη Ρωσία στη Γιουροβίζιον. 
Οι τραγουδίστριες είναι δύο δίδυμες αδερφές, που πριν λίγα χρόνια κέρδισαν την πρώτη θέση στην παιδική Γιουροβίζιον και φροντίζουν να μας το θυμίσουν, ελπίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι τηλεθεατές θα το εκτιμήσουν. 
Βαθμολογία: 6/10


ΑΡΜΕΝΙΑ
Aram Mp3 - Not Alone
Αυτό το τραγούδι θεωρείται το μεγαλύτερο φαβορί και μπορώ να καταλάβω γιατί. Αν και το πρώτο μισό του κομματιού ακούγεται ως απλά μια ακόμη βαρετή μπαλάντα, σταδιακά κερδίζει εκτόπισμα και με το ντάμπστεπ απογειώνεται. Όλα θα εξαρτηθούν από την σκηνική παρουσία, η οποία θα πρέπει να είναι λιτή και να επικεντρωθεί στην ερμηνεία και την ένταση του τραγουδιστή. Αν το καταφέρει, νομίζω ότι θα αξίζει την πρωτιά χωρίς σοβαρές αντιδράσεις. 
Βαθμολογία: 8.5/10


ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Dilara Kazimova - Star A Fire
Ε, λοιπόν αυτήν τη χώρα την έχω βαρεθεί. Συνέχεια στέλνει μπαλάντες, οι περισσότερες των οποίων είναι υπερεκτιμημένες, ενώ πάντα υπάρχουν υπόνοιες είτε για προσπάθεια χρηματισμού των ξένων κριτικών επιτροπών είτε για περίεργα, μαζικά τηλεφωνήματα σε μικρές χώρες (π.χ. Μάλτα, Κύπρος), που έχουν ως αποτέλεσμα όλα τα τραγούδια του Αζερμπαϊτζάν να τερματίζουν στις πρώτες θέσεις. Το συγκεκριμένο τραγούδι όχι πεντάδα, ούτε καν δεκάδα δεν αξίζει. Είναι εξαιρετικά βαρετό, αδιάφορο και χωρίς λόγο ύπαρξης. Υπάρχει κανείς που θα το άκουγε στο ραδιόφωνο και δεν θ' άλλαζε αμέσως σταθμό;
Βαθμολογία: 4/10


ΓΕΩΡΓΙΑ
The Shin & Mariko - Three minutes to earth
Είναι το χειρότερο τραγούδι της φετινής Γιουροβίζιον και ένα από τα χειρότερα όλων των εποχών. Θέλει να περάσει ένα μήνυμα, αλλά η πρόθεση στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία, αφού πρόκειται για τρία από τα πιο μαρτυρικά λεπτά της ζωής σας. Δεν αξίζει να περάσει στον τελικό.
Βαθμολογία: 0/10


Για να διαβάσετε τα υπόλοιπα μέρη του αφιερώματος, απλά κάντε κλικ στο tag eurovision 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου