28 Μαρτίου 2014

Το ακριβότερο ρολόι στον κόσμο, αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων! (εικόνα)

Να το αποκτήσετε... πολύ δύσκολο. Ακόμη κι αν όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας αποσύρουν όλες τις τραπεζικές καταθέσεις τους, μάλλον δεν θα συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό για ν' αγοράσει κανείς αυτό το ρολόι χειρός, που παρουσιάστηκε από την εταιρία Graff στα πλαίσια της διοργάνωσης BaselWorld για το 2014, που φιλοξενείται στην πόλη Βασιλεία της Ελβετίας. 
Η απαγορευτική τιμή του κοστολογείται σε 55 εκατομμύρια δολάρια χάρη στα σπάνια, πολύχρωμα διαμάντια 110 καρατίων, από τα οποία έχει κατασκευαστεί το περίφημο αυτό ρολόι "Hallucination" ("Παραίσθηση" στα ελληνικά), όπως είναι η επίσημη ονομασία του. Περήφανος για το δημιούργημα της εταιρίας του, ο Λόρενς Γκραφ το χαρακτήρισε "αγαλματένιο αριστούργημα", που "απεικονίζει το καταναλωτικό πάθος μας για τα διαμάντια", ενώ σε μια έξαρση καταναλωτικής ηδονής ανέφερε ότι το ρολόι Hallucination "έκανε το διαμαντένιο μου όνειρο πραγματικότητα"! 
(Να του ευχηθούμε και εις ανώτερα - κανένα διαμαντένιο ρούχο, έπιπλο, σπίτι, φαγητό αν γίνεται - ή να έχει την τύχη(;) του Μίδα, που ό,τι έπιανε γινόταν χρυσό. Ε, ο Γκραφ ας το μετατρέπει σε διαμάντι, μήπως κορεστεί αυτή η ακατάσχετη ηδονή που αισθάνεται για τα διαμάντια!)
thelocal.ch
Το ρολόι βέβαια είναι ωραίο να το βλέπεις ως έκθεμα, αλλά καθόλου βολικό να το φοράς. Όχι απλά θα είναι βαρύ, αλλά θα πρέπει να προσέχεις αφόρητα μην σπάσεις έστω ένα διαμαντάκι - για να μην αναφέρω τον αυξημένο κίνδυνο κλοπής. Τι είναι προτιμότερο; Να αισθάνεσαι ελεύθερος ή σαν κινητή βιτρίνα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου