23 Μαρτίου 2014

Η δεύτερη καλύτερη παραλία γυμνιστών στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με αμερικάνικη ιστοσελίδα

Αν είστε γυμνιστές ή ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε την εμπειρία, αλλά δεν ξέρετε σε ποια παραλία να καταφύγετε, αυτό το θέμα σας ενδιαφέρει, μιας και στην Ελλάδα βρίσκεται μια από τις καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο, που περιλαμβάνεται σε όλες τις τοπ λίστες ταξιδιωτικών οδηγών. Μάλιστα, σύμφωνα με τους συντάκτες της ιστοσελίδας thrilllist.com, πρόκειται για την δεύτερη καλύτερη παραλία γυμνιστών του πλανήτη. Πρόκειται για την Κόκκινη Παραλία στα Μάταλα της Κρήτης. 

Το Thrilllist αναφέρει και μια ιστορία, που ομολογώ ότι δεν γνώριζα. Τη δεκαετία του 1990 και για μια πενταετία, στην Κόκκινη Παραλία κατασκήνωνε ένας νεαρός Γάλλος, που συνήθιζε να σχεδιάζει πρόσωπα και ζώα στον ασβεστόλιθο και τον οποίο έδιωξαν τελικά οι ντόπιοι, επειδή τους φαινόταν πολύ παράξενος. Ε, λοιπόν, εκείνος ο νεαρός ήταν ο σημερινός πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ!
Η ιστοσελίδα συμβουλεύει τους τουρίστες να έχουν μαζί τους από μια πετσέτα, καθώς σε ορισμένα σημεία η άμμος είναι τραχιά. Στα υπέρ αναφέρει ένα μπαρ που υπάρχει στην παραλία και σερβίρει καφέδες και μπύρες. Σαν παραλία, πάντως, είναι πραγματικά εντυπωσιακή, κρίνοντας από την παρακάτω φωτογραφία, που δημοσιεύεται στη σελίδα explorecrete.com:


Συνολικά, η λίστα με τις 10 καλύτερες παραλίες γυμνιστών του πλανήτη, σύμφωνα με το thrilllist.com έχει ως εξής:
1. Spiaggia di Guvano  (Κορνίλια, Ιταλία)
2. Κόκκινη παραλία  (Κρήτη, Ελλάδα)
3. Valalta  (Κροατία, Ρόβινι)
4. παραλία Bellevue  (Δανία, Κλάμπενμποργκ)
5. παραλία Samurai  (Αυστραλία, Πορτ Στίβενς)
6. παραλία Wreck  (Καναδάς, Βανκούβερ)
7. Es Trenc  (Ισπανία, Μαγιόρκα)
8. Grande Saline (Γαλλία, Άγιος Βαρθολομαίος - ένα μικρό νησάκι στην Καραϊβική)
9. Plage de Tahiti  (Γαλλία, Σεν Τροπέ)
10. Praia do Pinho  (Βραζιλία, Μπαλενάριο Καμποριού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου