27 Μαρτίου 2014

Άγνωστος ταχυδρομεί μεγάλα ποσά σε γραμματοκιβώτια - Η απρόσμενη αντίδραση των παραληπτών


Πώς θα σας φαινόταν, αν ανοίγατε το γραμματοκιβώτιο και αντί για λογαριασμούς που θα πρέπει να εξοφλήσετε σε λίγες μέρες, βλέπατε ένα φάκελο γεμάτο χρήματα με άγνωστο αποστολέα. Απίστευτο... κι όμως συνέβη σε 30 νοικοκυριά, που ζουν σ' ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στην πόλη Ικόμα, στην επαρχία Νάρα της Ιαπωνίας. Εξίσου απίστευτη ήταν και η αντίδραση των παραληπτών.
Στις 20 και 21 Μαρτίου, οι 30 ένοικοι διαμερισμάτων άνοιξαν τα γραμματοκιβώτιά τους για να πάρουν την αλληλογραφία της ημέρας και κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ένας άγνωστος είχε μοιράσει 760.000 γιέν (γύρω στα 5.407 €), με τον πιο τυχερό να λαμβάνει ένα απροσδόκητο χρηματικό δώρο ύψους 137.000 γιέν (ή 974.70 €). Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί δέκα μέρες νωρίτερα και στην πόλη Καβασάκι, όταν και πάλι είχαν βρεθεί διάφορα χρηματικά ποσά μεταξύ πέντε και δεκάδων χιλιάδων γιεν σε 30 γραμματοκιβώτια. Και πάλι ο αποστολέας ήταν άγνωστος. 
Να σημειωθεί ότι οι πόλεις Καβασάκι και Ικόμα απέχουν 486 χιλιόμετρα κι έτσι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για έργο του ίδιου φιλάνθρωπου. Ή μήπως δεν είναι φιλάνθρωπος ο άγνωστος αποστολέας των χρημάτων; Πάντως, σχεδόν οι μισοί από τους παραλήπτες στην πόλη Ικόμα είτε φοβήθηκαν την προέλευση των χρημάτων είτε ήταν τρομερά ευσυνείδητοι και έσπευσαν να τα παραδώσουν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί θα παραμείνουν ως "χαμένα αντικείμενα" περιμένοντας τον ιδιοκτήτη τους να τα παραλάβει, αν το επιθυμήσει ποτέ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου