27 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 27 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012.
Τη σημερινή ημερομηνία έχει καθιερωθεί από το 1961 να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Ο Κάρολος Κουν, ιδρυτής του θεάτρου Τέχνης, από τους σπουδαιότερους φάρους πολιτισμού της χώρας μας είχε σχολιάσει ότι "Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας". Νομίζω, ότι μια βόλτα απόψε στο θέατρο θα ήταν καλή επιλογή για να περάσει κάποιος όμορφα το βράδυ του. Ελπίζω οι θεατρικοί επιχειρηματίες να κάνουν και καμιά καλή τιμή στα εισιτήρια σήμερα, μέρα  που είναι.

Στο Κουβέιτ σήμερα γιορτάζεται το τελευταίο κήρυγμα του προφήτη Μωάμεθ στο βουνό Αραφάτ, που βρίσκεται ανατολικά της Μέκκας. Σύμφωνα με τη μουσουλμανική διδασκαλία είναι το βουνό στο οποίο ξανασυναντήθηκαν και έσμιξαν εκ νέου ο Αδάμ και η Εύα, τους οποίους ο Θεός είχε χωρίσει για 200 χρόνια μετά την εκδίωξη τους από τον Παράδεισο. Η θρησκευτική αυτή γιορτή εορτάζεται και στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο, όμως μόνο στο Κουβέιτ αποτελεί επίσημη αργία του κράτους.
Στη Μιανμάρ γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας (Tatmadaw Nay), με αφορμή την αντίσταση του στρατού της χώρας έναντι των Ιαπώνων κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου