21 Μαρτίου 2012

ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΖΥΓΙΖΕΙ ΗΔΗ 344 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΧΥΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ!

"Γιούπι! Σήμερα έβαλα ακόμα ένα κιλό" μοιάζει να λέει χαρούμενη η Σούζαν Έμαν, η βαρύτερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο.

Έχουμε δει αρκετές φορές στην τηλεόραση ρεπορτάζ για υπέρβαρους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια για να αδυνατίσουν, επειδή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε και τη γυναίκα που ζυγίζει 344 κιλά (ή 756 λίβρες) και όχι μόνο δε θέλει να αδυνατίσει, αλλά έχει θέσει ως στόχο να παχύνει ακόμα περισσότερο, ώστε να κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ - και έχει αρκετό δρόμο ακόμα για να το πετύχει.

Η 33χρονη Σούζαν Έμαν από το Κάζα Γκράντε της Αριζόνα ήταν ένα κορίτσι που από μικρή της άρεσε το φαγητό. Αν και ήταν άριστη μαθήτρια και μάλιστα όταν αποφοίτησε ήταν μεταξύ του 10% των καλύτερων μαθητών της τάξης της, όπως τουλάχιστον αναφέρει η ίδια στην επίσημη ιστοσελίδα της (susanneeman.com), το αγαπημένο της μάθημα ήταν το ... μεσημεριανό κολατσιό. Στην ηλικία των 20 ετών ζύγιζε γύρω στα 135 κιλά, ενώ όταν έφτασε στα 30 το βάρος της είχε φτάσει στα 230 κιλά περίπου. Στην ηλικία των 30 συνειδητοποίησε πόσο ευχαριστημένη ήταν με τα περιττά της κιλά, πόσο ελεύθερη ένιωθε και πόσο απολάμβανε να παχαίνει ολοένα και περισσότερο. Όπως ισχυρίζεται, όσο περισσότερο βάρος αποκτούσε, τόσο μεγάλωνε η αυτοπεποίθησή της. Άρχισε να τρώει κάθε μέρα όλο και περισσότερο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε στο βάρος που ζυγίζει τώρα, δηλαδή γύρω στα 344 κιλά, ενώ επιμένει ότι παραμένει υγιής, κινητική και δραστήρια και ότι οι άντρες τη θεωρούν αρκετά σέξι.
Ο στόχος που έχει βάλει στη ζωή της είναι να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ και να γίνει ο βαρύτερος άνθρωπος όλων των εποχών. Μέχρι σήμερα το ρεκόρ βάρους ανήκε στον Τζον Μπράουερ Μίνοκ, ο οποίος είχε φτάσει να ζυγίζει πάνω από 635 κιλά, αλλά πέθανε σε ηλικία 42 ετών το 1984. Η Έμαν εκτιμά ότι με βάση το ρυθμό που αυξάνεται μέχρι τώρα το βάρος της, θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ στην ηλικία των 41 με 42 ετών, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Mirror. Τι σύμπτωση όμως... τόσο έζησε και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ που η ίδια εποφθαλμιά. Προς το παρόν πάντως επιδιώκει να σπάσει το φράγμα των 800 λιβρών (δηλαδή τα 364 κιλά) μέχρι το τέλος του έτους.
Η Έμαν, η οποία μάλιστα είναι μητέρα και δύο αγοριών ηλικίας 16 και 12 ετών, έχει βρει τον καλύτερο σύμμαχο στην επιθυμία της να παχύνει ακόμα περισσότερο στο πρόσωπο του 38χρονου αρραβωνιαστικού της, του Πάρκερ Κλακ, ο οποίος μπορεί να μην είναι παχύσαρκος, είναι όμως... σεφ και του αρέσει να μαγειρεύει νοστιμιές στην αγαπημένη του.  Όπως δήλωσε ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα, θέλει να βοηθήσει τη μνηστή του στο τρελό όνειρό της αφενός γιατί ξέρει ότι αυτό την κάνει ευτυχισμένη και αφετέρου γιατί και στον ίδιο αρέσουν "οι μεγάλες γυναίκες". Η Έμαν καταναλώνει ημερησίως 22.000 θερμίδες, που είναι το εντεκαπλάσιο της συνιστώμενης ποσότητας για μια γυναίκας της ηλικίας της. Χαρακτηριστικό είναι το πρωινό που της ετοιμάζει καθημερινά ο μνηστήρας της: τεράστιες ποσότητες από μπέικον και αυγά, τηγανητές πατάτες και τεράστιες φέτες ψωμί του τοστ.

"Φάε μια μπουκιά να μου καρδαμώσεις, μη μου πάθεις τίποτα" είναι σαν να λέει ο 38χρονος Πάρκερ, την ώρα που ταΐζει την αγαπημένη του Σούζαν με τα φαγητά που έχει μαγειρέψει ειδικά για εκείνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου