21 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΠΛΟΥΖΕΣ!

Δε λέω... το πορτοκαλί είναι χρώμα που "βγάζει μάτι"! Δεν απολύεις όμως και τον κόσμο γι' αυτόν το λόγο...

Αν σκέφτεστε να βρείτε δουλειά στις ΗΠΑ και ειδικότερα στην πολιτεία της Φλόριντα και το αγαπημένο σας χρώμα στις μπλούζες είναι το πορτοκαλί, απλά ξανασκεφτείτε το. Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 14 υπάλληλοι μιας δικηγορικής εταιρίας στην περιοχή του Deerfield Beach στη Φλόριντα απολύθηκαν, επειδή φορούσαν πορτοκαλί μπλούζες, όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα του abcnews.
Βλέπετε, οι 14 απολυμένοι πλέον εργαζόμενοι είχαν συνεννοηθεί να φορέσουν όλοι μαζί πορτοκαλί μπλουζάκια μια Παρασκευή που θα πληρωνόντουσαν, για να δείξουν ότι τους διαπερνά ένα πνεύμα συναδελφικής αγάπης, ενώ μετά τη δουλειά είχαν κανονίσει να πήγαιναν όλοι μαζί για ένα ποτό. Παρά τα σχέδια τους όμως να απολαύσουν την τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας και παρόλο που το πορτοκαλί είναι ένα ιδιαίτερα χαρούμενο χρώμα, η όποια καλή διάθεση τους ισοπεδώθηκε στην κυριολεξία, όταν η διεύθυνση τους κάλεσε για να τους ενημερώσει ότι τους απολύει όλους και μάλιστα αμέσως. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι το γεγονός πως και οι 14 εργαζόμενοι εμφανίστηκαν την ίδια μέρα στη δουλειά φορώντας το ίδιο χρώμα μπλούζας συνιστούσε μια μορφή διαμαρτυρίας. Τώρα, από πού κι ως πού το πορτοκαλί χρώμα θεωρείται επαναστατικό, είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω κι αμφιβάλλω αν μπορεί να το κάνει ακόμα και η δικηγορική εταιρία που έδιωξε τόσο κόσμο από τη δουλειά του και μάλιστα απροειδοποίητα. 
Δυστυχώς για τους εργαζόμενους, η νομοθεσία που ισχύει στη Φλόριντα επιτρέπει στον εργοδότη να απολύσει έναν υπάλληλο για όποιο λόγο επιθυμεί, ακόμα και γιατί δεν του αρέσει το χρώμα των ρούχων που ο άτυχος υπάλληλος διάλεξε να φορέσει μια μέρα, όσο παράλογο κι αν ακούγεται αυτό. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δε θα μπορούσε να απολυθεί κάποιος εργαζόμενος εξ αιτίας ενός ρούχου είναι μόνο εάν το φορούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πάλι όμως θα πρέπει να διαμαρτύρεται ειδικά για τις εργασιακές συνθήκες στην επιχείρηση. Εν προκειμένω, τόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αρνούνται ότι ήθελαν να προβούν σε κάποια μορφή διαμαρτυρίας φορώντας τις "μπλούζες του σκανδάλου", αλλά και η εταιρία έκανε λόγο για μια γενική μορφή διαμαρτυρίας των εργαζομένων, δικαιολογία που της επιτρέπει την απόλυσή τους. Μπερδευτήκατε; Προσωπικά πάντως, ένα συμπέρασμα έχω βγάλει: η Φλόριντα είναι ο παράδεισος, όσων ονειρεύονται εργασιακό μεσαίωνα.

Κάντε κλικ εδώ, για να διαβάσετε για την περιπέτεια μιας γυναίκας που απολύθηκε, επειδή δεν έκανε διάλειμμα από τη δουλειά της!
Κάντε κλικ εδώ, για να διαβάσετε για τον άνδρα που απολύθηκε λόγω του αριθμού 666!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου