18 Απριλίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη 18 Απριλίου 2012. Γενέθλια έχει σήμερα η Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία κλείνει τα  42 της χρόνια, ενώ σήμερα έχει γενέθλια και η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, η αδερφή της Κιμ, η οποία γεννήθηκε το 1979. Στην Ιστορία πάντως είναι αρκετές οι - όχι ιδιαίτερα συμπαθείς - γυναίκες που γεννήθηκαν σαν σήμερα, όπως η Λουκρητία Βοργία (το 1480) ή η πρώην βασίλισσα της Ελλάδας Φρειδερίκη (το 1917).
Η Ζιμπάμπουε γιορτάζει την επέτειο από την επίσημη αναγνώριση της ανεξαρτησίας της από τη Μεγάλη Βρετανία στις 18 Απριλίου 1980. Είχε προηγηθεί η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1965 υπό την ονομασία "Ροδεσία" και με την εγκαθίδρυση του ρατσιστικού καθεστώτος του Ίαν Σμιθ, το οποίο όμως δεν αναγνωριζόταν από τη διεθνή κοινότητα πλην της Νοτίου Αφρικής. Το καθεστώς του Σμιθ ανατράπηκε το 1978 και ακολούθησαν διαβουλεύσεις ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και τους εκπροσώπους της Ζιμπάμπουε, που κατέληξαν στην οριστική αναγνώριση της ανεξαρτησίας.
Στο Ισραήλ σήμερα είναι η Yom HaShoah, δηλαδή η Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος από το γερμανικό, ναζιστικό καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου