15 Απριλίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 4 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ!


Η Χάιντι Χάνκινς από το Γουίντσεστερ της Αγγλίας είναι μόλις 4 ετών και πρόσφατα έγινε ένα από τα νεαρότερα μέλη της MENSA, του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, μέλη του οποίου είναι οι εξυπνότεροι άνθρωποι του πλανήτη, όσοι δηλαδή έχουν πολύ υψηλό δείκτη ευφυίας. Ο δείκτης ευφυίας της μικρής Χάιντι μετρήθηκε στο 159, δηλαδή ένα μόλις πόντο μικρότερη από τον δείκτη ευφυίας του Άλμπερτ Άινσταϊν ή του Στίβεν Χόκιν. 
Από τη μέρα σχεδόν που γεννήθηκε προσπαθούσε να μιλήσει με αποτέλεσμα να έχει πλούσιο λεξιλόγιο μέχρι την ημέρα που έκλεισε το πρώτο έτος της ζωής της, ενώ από πολύ νωρίς είχε την ικανότητα να σχηματίζει πλήρεις προτάσεις. Σε ηλικία 14 μηνών μπορούσε να ζωγραφίζει πριγκίπισσες και ζώα, ενώ όταν ήταν 18 μηνών, οι γονείς της της αγόρασαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τη βοήθεια του οποίου έμαθε από μόνη της να διαβάζει. Όταν ήταν δύο ετών μπορούσε να μετρήσει μέχρι το 40, μπορούσε να ζωγραφίσει ανθρώπους, να απαγγέλει ποιήματα και να διαβάζει βιβλία που προορίζονταν για παιδιά επτά ετών. Σε ηλικία τριών ετών μπορούσε να κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις. Οι δάσκαλοί της στο νηπιαγωγείο δεν ήξεραν πώς να ανταποκριθούν στις αυξημένες ικανότητες του κοριτσιού, το οποίο πήρε μέρος στο τεστ ευφυίας της ΜΕΝΣΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του οποίου ο δείκτης της ευφυίας της είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο και συναγωνίζεται τον αντίστοιχο ορισμένων από τους σπουδαιότερους επιστήμονες όλων των εποχών.
Το 4χρονο κορίτσι όμως ξεχωρίζει και από τους συνομήλικους της και λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης, αφού ξεπερνάει τους συμμαθητές και στο ύψος, περίπου κατά ένα κεφάλι. Ο πατέρας της Μάθιου, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, με συνεντεύξεις του σε αγγλικές εφημερίδες υποστηρίζει πως ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του πίεσαν ποτέ την κόρη τους, αλλά η Χάιντι από μόνη της έδειξε ενδιαφέρον και μάθαινε πράγματα. Άλλωστε, το νεαρό κορίτσι, εκτός από το ενδιαφέρον της για τα βιβλία και την απόκτηση γνώσεων, δεν παύει να παίζει με την Μπάρμπι και τα λέγκο τουβλάκια, όπως όλες οι συνομήλικες της - ή τουλάχιστον αυτό δηλώνει ο πατέρας της. 
Πάντως, η Χάιντι δεν είναι ο μικρότερος σε ηλικία άνθρωπος που γίνεται μέλος της ΜΕΝΣΑ, καθώς το 2009, ο Όσκαρ Ρίνγκλεϊ από το Μπέρκσαϊρ έγινε μέλος του οργανισμού σε ηλικία δυόμισι ετών έχοντας δείκτη ευφυίας 160. Αν τώρα αναρωτιέστε πώς μπορείτε να καταλάβετε αν το αγγελούδι σας έχει δείκτη ευφυίας πάνω από τον μέσο όρο των συνομηλίκων του, σύμφωνα με τη ΜΕΝΣΑ κάποιες από τις ενδείξεις είναι η ασυνήθιστα καλή μνήμη, η ικανότητα να διαβάζει σε πολύ μικρή ηλικία, αν ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στον κόσμο, η δυσφορία του όταν βρίσκεται με παιδιά της ηλικίας του και φυσικά αν κάνει πολλές μα πολλές ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου