28 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


"Πλημμύρα" νέων ταινιών παρατηρείται για ακόμη μία εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες - και δεν ξέρω πόσος κόσμος έχει το μυαλό του στον κινηματογράφο τέτοια εποχή. Πέντε είναι οι νέες ταινίες που έχουν σήμερα πρεμιέρα, εκ των οποίων δύο αμερικανικές ("Ροκ για πάντα" και "Στα όρια"), δύο γαλλικές ("Ούτε στον εχθρό μου" και "Αντίο, βασίλισσα μου") και μία αργεντίνικη (Medianeras"). Οι επανεκδόσεις της εβδομάδας περιλαμβάνουν το "Ακρωτήρι του φόβου", η πρώτη ταινία με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Μίτσαμ και τον Γκρέγκορι Πεκ, και η κωμωδία "The Philadelphia Story", παραγωγής 1940.



Ροκ για πάντα - Rock of Ages (μιούζικαλ, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Adam Shankman/ Πρωταγωνιστούν: Julianne Hough, Diego Boneta
Υπόθεση: Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ του 2006, το “Rock of Ages” αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας από την επαρχία και του Χιου που γνωρίζονται και ερωτεύονται στο Λος Άντζελες, κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρα τους. Το ροκ ν’ ρολ ρομάντζο τους ξετυλίγεται μέσα από τις διαχρονικές επιτυχίες των Def Leppard, Foreigner, Journey, Poison, REO Speedwagon, Twisted Sister και λοιπών.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.2/10 (από 6.646 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 510 (κριτικοί), 3.5/5 (από 42.455 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 1.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: 2/10




Στα όρια - Rampart (αστυνομικό δράμα, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Oren Moverman/ Πρωταγωνιστούν: Woody Harrelson, Ice Cube 
Υπόθεση: Λος Άντζελες, 1999: ο βετεράνος του Βιετνάμ Ντέιβ Μπράουν είναι αστυνομικός στο τμήμα Rampart του Λος Άντζελες και αποφασισμένος να επιβάλει την προσωπική του αίσθηση δικαίου, που συχνά ξεπερνά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ σωστού και λάθους. Όταν καταγράφεται από κάμερα να χτυπά έναν ύποπτο, μπλέκεται σε έναν προσωπικό και συναισθηματικό στρόβιλο, καθώς το σκοτεινό του παρελθόν βγαίνει στο φως αλλά ο ίδιος αρνείται πεισματικά να αλλάξει συμπεριφορά. Κι ενώ ένα απίστευτο σκάνδαλο αστυνομικής διαφθοράς αποκαλύπτεται, ο κόσμος του Μπράουν – με δύο πρώην συζύγους που «τυχαίνει» να είναι και αδερφές, δύο κόρες, έναν λάθος μέντορα και πλήθος ερευνητών – αρχίζει να χάνει το νόημά του. Έτσι, σιγά-σιγά θα απογυμνωθεί από όλα τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν μέχρι σήμερα: την υποκρισία, το σοβινισμό, την υπεροψία, την ομοφοβία, το ρατσισμό, την επιθετικότητα, τη μισανθρωπία. Θα μπορέσει όμως να λυτρωθεί;
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.9/10 (από 7.515 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.6/10 (κριτικοί), 2.9/5 (από 8.235 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 1.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
myfilm.gr: 7.5/10


... Ούτε στον εχθρό μου! - Mon pire cauchemar (κωμωδία, Γαλλία)
Σκηνοθεσία: Anne Fontaine/ Πρωταγωνιστούν: Isabelle Huppert, Benoit Poelvoorde
Υπόθεση: Εκείνη μένει μαζί με τον γιο της και τον άντρα της απέναντι από τους κήπους του Λουξεμβούργου στο Παρίσι... Εκείνος μένει μόνος με τον γιο του μέσα σε ένα φορτηγάκι, στο πίσω μέρος του. Εκείνη είναι διευθύντρια σε ένα διακεκριμένο ίδρυμα για τη σύγχρονη τέχνη... Εκείνος ζει από μικροδουλειές και επιδόματα. Εκείνη σπούδασε στο Πανεπιστήμιο 7 χρόνια, έκανε και μεταπτυχιακά... Εκείνος παρά λίγο να κάνει 7 χρόνια φυλακή. Εκείνη μιλάει στον ενικό στον Υπουργό Πολιτισμού... Εκείνος μιλάει στον ενικό σε όποιο μπουκάλι αλκοόλ θα βρεθεί μπροστά του. Εκείνης της αρέσει να συζητάει για ιδέες... Εκείνου του αρέσει να κάνει σεξ με άγνωστες γυναίκες, προικισμένες με πλούσια στήθη. Δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους αυτοί οι δυο... Ούτε που ανέχονται ο ένας τον άλλον. Και όμως...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.3/10 (από 12.592 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 1.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
myfilm.gr: 7.5/10




Αντίο, βασίλισσα μου Les Adieux à la reine (δράμα, Γαλλία)

Σκηνοθεσία: Benoît Jacquot/ Πρωταγωνιστούν: Diane Kruger, Lea Seydoux
Υπόθεση: Ιούλιος 1789. Λίγο πριν τη Γαλλική Επανάσταση, και ενώ επικρατεί αναταραχή στο Παρίσι, οι Βερσαλλίες ζουν σε άλλους ρυθμούς λες και είναι απομονωμένες από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν τα νέα για την άλωση της Βαστίλης φτάνουν στην αυτοκρατορική αυλή, αριστοκράτες και υπηρέτες εγκαταλείπουν το παλάτι, αφήνοντας πίσω τη βασιλική οικογένεια. Αλλά η Σιντονί, μια νεαρή αναγνώστρια της Βασίλισσας, αρνείται να φύγει. Νοιώθει ασφάλεια ως προστατευόμενη της Βασίλισσας της Γαλλίας. Δε γνωρίζει ακόμα ότι αυτές είναι οι τελευταίες τρεις ημέρες που περνάει στο πλευρό της.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.4/10 (από 530 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 7/10



Μεσοτοιχίες - Medianeras (δράμα, Αργεντινή)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Gustavo Taretto/ Πρωταγωνιστούν: Javier Drolas, Pilar Lopez de Ayala 
Υπόθεση: Η Μαριάννα και ο Μαρτίν ζουν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο του Μπουένος Αϊρες. Περνούν ο ένας δίπλα από τον άλλο καθημερινά, ψωνίζουν στα ίδια μαγαζιά, κολυμπούν στην ίδια πισίνα αλλά δεν έχουν γνωριστεί ποτέ. Ο Μαρτίν βγαίνει σπάνια από το σπίτι μετά τον χωρισμό του, ενώ η Μαριάννα δουλεύει ως αρχιτέκτονας και αισθάνεται ανίκανη να συνάψει οποιονδήποτε σοβαρό δεσμό, αφού βγαίνει από μία τετράχρονη σχέση.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.2/10 (από 1.865 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 6/10


Το ακρωτήρι του φόβου - Cape Fear (θρίλερ, ΗΠΑ - 1962)
Σκηνοθεσία: J. Lee Thompson/ Πρωταγωνιστούν: Robert Mitchum, Gregory Peck
Υπόθεση: Μετά την αποφυλάκισή του ο Max Cady, ένας ψυχοπαθής εγκληματίας που πέρασε 8 χρόνια της ζωής του στη φυλακή, φτάνει στην πόλη που ζει ο πρώην δικηγόρος του, Sam Bowden. Ο Cady είχε καταδικαστεί για ένα σεξουαλικό έγκλημα. Σκοπός του τώρα είναι να βασανίσει τον Bowden και την οικογένειά του, εισχωρώντας σιγά-σιγά στη ζωή τους, παίρνοντας εκδίκηση. Μια εκδίκηση που στόχος της θα είναι η οικογένεια του δικηγόρου, η γυναίκα του Peggy και η 14χρονη κόρη του Nancy.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.8/10 (από 13.280 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.6/10 (κριτικοί), 3.7/5 (από 16.816 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης):  3.5/5
myfilm.gr: 7.5/10


The Philadelphia Story (ρομαντική κωμωδία, ΗΠΑ - 1940)
Σκηνοθεσία: George Cukor/ Πρωταγωνιστούν: Cary Grant, Katharine Hepburn
Υπόθεση: Η Φιλαδελφιανή κληρονόμος Τρέισι Λόρντ πετάει τον πλέιμποι άντρα της, Ντέξτερ Χάβεν, έξω απ’το σπίτι τους λίγο μετά τον γάμο. Δύο χρόνια μετά, η Τρέισι σχεδιάζει να ξαναπαντρευτεί. αλλά ο Ντέξτερ φτάνει σπίτι την παραμονή του γάμου, με έναν δημοσιογράφο και μια φωτογράφο από το περιοδικό ‘Σπάι’, αποφασισμένος να τους χαλάσει τα σχέδια. Η Κέιτ αναγκάζεται να τους δώσει πρόσβαση στην προσωπική της ζωή, γιατί το περιοδικό για το οποίο δουλεύουν, απειλεί να ξεσκεπάσει τις υποθέσεις του πατέρα της.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.1/10 (από 34.300 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.6/10 (κριτικοί), 4.1/5 (από 44.259 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 8/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 4.5/5
myfilm.gr: 8.5/10




Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου