17 Αυγούστου 2012

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΑ ΑΝΤΕΛ!


Τι κι αν η Κίνα είναι κομμουνιστικό κράτος, οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τα αμερικανικής προέλευσης ριάλιτι και τάλεντ σόου. Ένα από αυτά είναι το -ολλανδικής εν προκειμένω προέλευσης - μουσικό τάλεντ σόου "The Voice of China", που προβάλλεται τον τελευταίο μήνα στη νοτιοανατολική επαρχία Zhejiang. Οι συμμετέχοντες δεν περιορίζονται σε κινέζικα τραγούδια, αλλά το ρεπερτόριο περιλαμβάνει και αγγλόφωνα ακούσματα.
Μία από τις συμμετέχουσες στην εκπομπή της 3ης Αυγούστου ήταν και η 19χρονη Zheng Hong, μια κοπέλα χωρίς ιδιαίτερα εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση, με περιττά κιλά και με γυαλιά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως συνέχεια της μόδας που είχε λανσάρει τη δεκαετία του '60 η Νανά Μούσχουρη. Η νεαρή κοπέλα επέλεξε να ερμηνεύσει την παγκόσμια επιτυχία "Someone Like You" της Αντέλ εντυπωσιάζοντας τους κριτές που την άκουφαν αποσβολωμένοι, ενώ πέρασε παμψηφεί στον επόμενο γύρο με τους κριτές να πατούν το κουμπί "I want you" από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ερμηνείας. Άλλωστε, ποιος είπε ότι το τραγούδι είναι μόνο θέμα εμφάνισης και όχι φωνής; Ευτυχώς που οι κριτές στα τάλεντ σόου - των υπόλοιπων κρατών και όχι της Ελλάδας - δε στέκονται μόνο στο περιτύλιγμα αλλά και στην ουσία, δηλαδή τη φωνή. 
Τα μίντια όλου του κόσμου, πάντως, έσπευσαν να χρίσουν την Zheng Hong ως την "Αντέλ της Κίνας". Ακούστε την και κρίνετε την!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου