16 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται στο limit up με αποτέλεσμα, να παρατηρείται limit down στις νέες κινηματογραφικές προτάσεις. Μόλις δύο είναι οι ταινίες που κάνουν απόψε πρεμιέρα στις αίθουσες: το σίκουελ της ταινίας δράσης "Οι Αναλώσιμοι", όπου πρωταγωνιστεί η Α΄Εθνική των "σκληρών" του Χόλιγουντ, και το σπονδυλωτό ισπανικό δράμα "7 μέρες στην Αβάνα". Επίσης, επαναπροβάλλονται οι ταινίες "Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν" με τις Μπέτι Ντέιβις και Τζόαν Κρόφορντ και ο "Κινηματογραφιστής" με τον Μπάστερ Κίτον.

 Οι αναλώσιμοι 2 - The Expendables 2 (δράσης, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Simons West/ Πρωταγωνιστούν: Sylvester Stallone, Jason Statham, Bruce Willis, Jet Li, Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude van Damme
Υπόθεση: Ο κύριος Τσερτς συγκεντρώνει και πάλι τους “Αναλώσιμους” για μια, κατά τα φαινόμενα, εύκολη δουλίτσα. Όταν όμως ένας δικός τους πέφτει στο πεδίο της δουλειάς, οι “Αναλώσιμοι” αποφασίζουν να εισχωρήσουν σε εχθρικό έδαφος προκειμένου να σταματήσουν ένα πολυδύναμο όπλο καταστροφής – πάνω απ’ όλα όμως, για να πάρουν εκδίκηση.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.0/10 (από 3.564 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.6/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 3/10 
ΕΘΝΟΣ: 2/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
myfilm.gr: 6/10


7 Μέρες στην Αβάνα - 7 Dias en la Habana (δράμα, Ισπανία/Γαλλία)
Πρωταγωνιστούν: Josh Hutcherson, Daniel Brühl, Emir Kusturica
Υπόθεση: Το εκτυφλωτικό φως και τα έντονα χρώματα, ο αυθόρμητος χορός και η πανταχού παρούσα μουσική, το μοιραίο πάθος και οι ισχυροί δεσμοί, η μαύρη μαγεία και το όραμα της Παρθένου Μαρίας, οι παράξενοι ντόπιοι και οι γοητευμένοι τουρίστες, οι λαϊκές γειτονιές και τα εμβληματικά αξιοθέατα συνυπάρχουν μοναδικά σε 7 κεφάλαια ή αλλιώς 7 διαδρομές με τον ίδιο προορισμό: τη σύγχρονη, εκλεκτική, ζωντανή Αβάνα. Σ’ αυτές τις «7 Ημέρες στην Αβάνα» μας συνοδεύουν ένας υπέρ του δέοντος ενθουσιώδης Αμερικανός τουρίστας, ο Emir Kusturica σε μια μονίμως μεθυσμένη εκδοχή του εαυτού του, μια ταλαντούχα Κουβανή τραγουδίστρια σε δίλλημα, ένας παράξενος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος με πολύ χρόνο στη διάθεση του, μια νεαρή ομοφυλόφιλη κοπέλα που πρέπει να εξαγνιστεί, μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα στην πιο επεισοδιακή μέρα της ζωής της κι ένα απαιτητικό άγαλμα της Παρθένου Μαρίας. Ξεναγοί μας (σκηνοθέτες) οι Benicio Del Toro (Πουέρτο Ρίκο), Pablo Trapero (Αργεντινή), Julio Medem (Ισπανία), Elia Suleiman (Ισραήλ), Gaspar Noé (Αργεντινή), Juan Carlos Tabío (Κούβα) και Laurent Cantet (Γαλλία).
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.3/10 (από 234 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.0/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: 8/10

Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν - What Ever Happened to Baby Jane? (θρίλερ, ΗΠΑ 1962)
Σκηνοθεσία: Robert Aldrich/ Πρωταγωνιστούν: Bette Davis, Joan Crawford
Υπόθεση: Το 1917 η Τζέιν Χάντσον ήταν διάσημο παιδί θαύμα. Εξελίχθηκε σε μια κακή ηθοποιό, ενώ η Μπλανς, αδερφή της και επίσης ηθοποιός, έκανε καριέρα. Χρόνια μετά οι δυο γυναίκες ζουν μόνες. Η Μπλανς είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και βρίσκεται στο έλεος της Τζέιν, που μέρα με τη μέρα βυθίζεται στην τρέλα.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.0/10 (από 17.512 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.7/10 (κριτικοί), 4.0/5 (από 31.292 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 9/10 
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4/5
myfilm.gr: 7.5/10


Ο κινηματογραφιστής - The Cameraman (κωμωδία, ΗΠΑ 1928)
Σκηνοθεσία: Edward Sedgwick, Buster Keaton/ Πρωταγωνιστούν: Buster Keaton
Υπόθεση: Είναι ένα από τα τελευταία φιλμ της κλασσικής περιόδου του Μπάστερ Κίτον πριν την έλευση του ομιλούντος κινηματογράφου. Ο «αγέλαστος κωμικός» είναι εδώ ο Λιούκ Σάνον, ένας φωτογράφος που είναι ερωτευμένος με την Σάλι, μια όμορφη γραμματέα των κινηματογραφικών στούντιο MGM. Για να την κάνει να τον προσέξει, αποφασίζει να γίνει cameraman στην εταιρεία ώστε να είναι πιο κοντά της. Όμως με την κινηματογραφική κάμερα στα χέρια είναι εντελώς αδέξιος και κάνει συνεχώς λάθη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα. Ό,τι προσπαθεί να κάνει καταλήγει σε φιάσκο, έτσι σκέφτεται άλλους τρόπους για να πλησιάσει την Σάλι...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.1/10 (από 4.724 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.8/10 (κριτικοί), 4.3/5 (από 2.225 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4/5
myfilm.gr: 8.5/10


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου