27 Οκτωβρίου 2012

Ημερολόγιο: 27 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012.
Σαν σήμερα ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην πλατεία Βάθη. Τα γενέθλια του γιορτάζει και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αρχηγός της εθνικής ομάδας στο θρίαμβο του Euro 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος γεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας το 1971. 
Το 1952 γεννήθηκε ο Ιταλός κωμικός ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι, αλλά και ο πολιτικός αναλυτής Φράνσις Φουκογιάμα, ο οποίος έγινε διάσημος στις αρχές της δεκαετίας του '90 υποστηρίζοντας τη θεωρία του "Τέλους της ιστορίας" μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, μια εκτίμηση που στη συνέχεια θα την ανασκεύαζε ο ίδιος. Επίσης, σαν σήμερα το 1945 γεννήθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Στο Τουρκμενιστάν γιορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Η χώρα διακήρυξε την ανεξαρτησία της από την - καταρρέουσα - Σοβιετική Ένωση στις 27 Οκτωβρίου 1991. Επίσης, την επέτειο από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας τους σαν σήμερα το 1979 γιορτάζουν και οι κάτοικοι του Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνες, ενός μικρού κράτους της Καραϊβικής.
Οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν τη δεύτερη μέρα της Γιορτής των Θυσιών.
Τέλος, η σημερινή ημερομηνία έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου