22 Οκτωβρίου 2012

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης για όσους λατρεύουν το φαγητό!

Είστε τόσο πολύ κολλημένοι με το φαγητό, ώστε δεν αντέχετε ούτε λεπτό χωρίς κάτι που να σας το θυμίζει; Επειδή δεν είστε οι μόνοι, κάποιοι κατασκευαστές έχουν ήδη φροντίσει να ετοιμάσουν μια σειρά από έπιπλα ή διακοσμητικά με κύριο θέμα το φαγητό.Ας δούμε μερικά από αυτά:

Πώς θα νιώθατε αν κοιμόσασταν μέσα σ' ένα χάμπουργκερ; Ένα "ψωμάκι" από κάτω, η βάση του κρεβατιού, "τυρί" και "μαρούλι" για σεντόνια, λίγες "τομάτες" και "πίκλες" γύρω-γύρω κι ένα "ψωμάκι" για σκέπασμα. Το κρεβάτι-χάμπουργκερ αποτελεί δημιούργημα της Κάιλα Κρόμερ από το Όστιν του Τέξας, η οποία αγαπούσε τόσο πολύ τα χάμπουργκερ που αποφάσισε και να... κοιμάται σ' ένα. Ύστερα από δύο δημοπρασίες και ισάριθμους ιδιοκτήτες, το κρεβάτι εκτίθεται στο Μουσείο του Χάμπουργκερ, όμως, αν κάποιος επιθυμεί διακαώς να το αποκτήσει, θα πρέπει να καταβάλλει 25.000 δολάρια για να το βάλει στο υπνοδωμάτιο του. 


Αν πάλι το αγαπημένο σας φαστ φουντ δεν είναι το χάμπουργκερ αλλά η πίτσα, μπορείτε να επιλέξετε τον υπνόσακο-πίτσα. Μπορείτε να παραγγείλετε το δικό σας "κομμάτι" και ο κατασκευαστής θα το ετοιμάσει και θα σας το παραδώσει σε τρεις εβδομάδες. Η τιμή του κοστολογείται σε 200 δολάρια (ή 157.55 ευρώ), ενώ μπορείτε επιπλέον να παραγγείλετε τα μαξιλάρια που θα συνοδεύουν τον υπνόσακο σε σχήμα μπρόκολου, ελιάς, μανιταριού και πεπερόνι. 


Η Vegetabrella αποτελεί έμπνευση του Ιάπωνα σχεδιαστή Yurie Mano. Όταν είναι κλειστή, μοιάζει σαν μαρούλι, αν και όταν την ανοίγετε μοιάζει με κανονική ομπρέλα, η οποία πάντως έχει ειδικό φίλτρο που προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία  - οι Ιάπωνες δεν αγαπούν καθόλου το μαύρισμα. Η τιμή της εκτιμάται στα 4.725 γιεν, ενώ, όπως πληροφορούμαστε στο σάιτ πώλησης της vegetabrella, υπάρχουν μόνο 10 διαθέσιμες στο στοκ.


Τα Chocolite είναι λαμπατέρ, δημιουργίες των Ιαπώνων σχεδιαστών Toshitaka Nakamura και Kohei Okamoto. Κυκλοφορούν σε δύο χρώματα, λευκό και σκούρο καφέ, ενώ το ντιζάιν τους είναι τέτοιο, ώστε η βάση τους μοιάζει με σιρόπι σοκολάτας που πέφτει προς τα κάτω.


Ιαπωνικής κατασκευής είναι και το ρολόι-καρπούζι, με τους μαύρους σπόρους του να δείχνουν τα λεπτά.


Αν πάλι έχετε κόλλημα με το παγωτό και ώρες-ώρες εύχεστε να σας στείλει ένα ο καλός Θεούλης από τον ουρανό, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε στα ταβάνια του σπιτιού σας τις λάμπες-χωνάκια. Μόνο μην προσπαθήσετε ποτέ να τις αγγίξετε. Όχι μόνο δε θα δροσιστείτε, αλλ' αντιθέτως θα καείτε.


1 σχόλιο: