23 Οκτωβρίου 2012

Το εστιατόριο με τις... "αδιάκριτες" τουαλέτες


Πόσο άνετα θα νιώθατε να μπείτε σε μια τουαλέτα, γνωρίζοντας ότι όσοι βρίσκονται απ' έξω μπορούν να σας δουν με ειδικό καθρέφτη, χωρίς όμως να μπορείτε να τους βλέπετε κι εσείς; Δεν είναι τόσο άσχημο όσο κατ' αρχήν ακούγεται, καθώς κανείς δεν μπορεί να δει τα "απόκρυφα" μέρη του σώματος σας, ενώ όλα γίνονται σε γνώση σας, οπότε μπορείτε απλά να επιλέξετε να.. κρατηθείτε για λίγο αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις είναι ανάμεικτες για την αδιάκριτη εισβολή σ' ένα χώρο τόσο ιδιαίτερο όπως η τουαλέτα, και μάλιστα σ' ένα δημόσιο μέρος, όπως ένα εστιατόριο της Βιέννης.
Ο ιδιοκτήτης του ιαπωνικού εστιατορίου Dots Experimental Sushi στην Mariahilfertrasse, τον κυριότερο εμπορικό δρόμο της αυστριακής πρωτεύουσας, τοποθέτησε στις γυναικείες τουαλέτες του καταστήματος του έναν καθρέφτη μονής όψης, ώστε να μπορεί κάποιος που βρίσκεται στο διάδρομο να δει τα όσα συμβαίνουν στο χώρο. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να δει οτιδήποτε αδιάκριτο, εκτός από γυναίκες να πλένουν τα χέρια τους ή να φρεσκάρουν το μέικ-απ τους μπροστά στον καθρέφτη. Εξάλλου, έξω από την τουαλέτα υπάρχει ειδική προειδοποιητική πινακίδα κι έτσι δεν μπορεί καμιά γυναίκα να ισχυριστεί ότι εξαπατήθηκε, ενώ αυτός είναι και ο λόγος που η αστυνομία δηλώνει ανίσχυρη να παρέμβει.
Εξάλλου, ο ιδιοκτήτης  υποστηρίζει ότι δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής, καθώς οι πελάτες του εστιατορίου είναι κυρίως νεαρής ηλικίας και δεν έχουν πρόβλημα με την πρωτότυπη αυτή ιδέα. Πάντως, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για σεξιστική συμπεριφορά, τον Ιανουάριο θα γυρίσει ανάποδα τον καθρέφτη προς τις ανδρικές τουαλέτες, οπότε θα μπορούν και οι γυναίκες να ρίξουν μια ματιά στο ανδρικό άδυτο και να βλέπουν τα πρόσωπα των ανδρών ενώ θα στέκονται στα ουρητήρια του καταστήματος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου