24 Οκτωβρίου 2012

Τα "ζωντανά" σκίτσα ενός πραγματικού καλλιτέχνη μόνο με μολύβι! Θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα!


Ο 23χρονος Ντιέγκο Φάτζιο, το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του οποίου είναι DiegoKoi, είναι μόλις 23 ετών. Γεννήθηκε στην πόλη Λαμέτζια Τέρμε της Καλαβρίας στη Νότιο Ιταλία στις 25 Οκτωβρίου 1989. Αντλώντας την έμπνευση του από τους Ιάπωνες καλλιτέχνες της περιόδου Έντο (18ος -19ος αιώνας) είναι ένας αυτοδίδακτος σκιτσογράφος, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και το πολύ τιμητικό βραβείο κοινού ως ο καλύτερος καλλιτέχνης της έκθεσης NonfermArti το 2011.
Τα έργα του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά για την ζωντάνια που εκπέμπουν, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει ένας πίνακας με τίτλο "Sensazioni" ("Αισθήσεις"), στον οποίο απεικονίζεται μια πανέμορφη γυναίκα να απολαμβάνει το νερό που πέφτει στο πρόσωπο της. Είναι τόσο "ζωντανή" η εικόνα, ειδικά το νερό που στάζει στο πρόσωπο της γυναίκας, ώστε βλέποντας το κανείς από την οθόνη του υπολογιστή, του δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται μάλλον για φωτογραφία. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν πρόκειται καν για έναν συνηθισμένο πίνακα, αλλά για σκίτσο που σχεδίασε ο DiegoKoi αποκλειστικά με το μολύβι του! 
Δεν πρόκειται για το μοναδικό έργο του Ιταλού καλλιτέχνη. Όλα του τα έργα είναι καλοδουλεμένα, "ζωντανά" σκίτσα, όπως για παράδειγμα το πιο κάτω σκίτσο με τίτλο "Il silenzio del dolore" ("Η σιωπή του πόνου"). Είναι τόσο εκφραστικός ο πίνακας, που δύσκολα μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι πρόκειται απλά για σχέδιο με μολύβι και όχι φωτογραφία αληθινού προσώπου.


Περισσότερα καταπληκτικά σχέδια, αλλά και φωτογραφίες με τον DiegoKoi κατά τη διάρκεια της δουλειάς του, ώστε να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι, μπορείτε να δείτε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του:  http://diegokoi.deviantart.com/. Θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα από την αρτιότητα των έργων του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου