7 Δεκεμβρίου 2012

Ποιο είναι το χρώμα του 2013;


Η εταιρία Pantone, που εδρεύει στο Κάρλσταντ του Νιου Τζέρσεϊ, είναι γνωστή παγκοσμίως για το σύστημα χρωμάτων που ετοιμάζει και χρησιμοποιείται ως πρότυπο από τη βιομηχανία της μόδας, της ομορφιάς, αλλά και από τη Microsoft. Άλλωστε, ακόμη και οι παραγγελίες του ελληνικού κράτους για την ποιότητα των χρωμάτων στις ελληνικές σημαίες βασίζονται στο χρωματικό σύστημα Pantone . Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η εταιρία ανακοίνωσε και φέτος το "χρώμα της νέας χρονιάς" που θα υποδεχτούμε σε λίγες ημέρες. Το 2010 ήταν το τυρκουάζ, ακολούθησε το αγιόκλημα, ενώ ως χρώμα του 2012 είχε οριστεί το μανταρινί (Tangerine Tango). Για το 2013;

Σύμφωνα με την εταιρία, το "χρώμα του 2013" είναι το... σμαραγδί! "Το σμαράγδι συμβολίζει την ανάπτυξη, την ανανέωση και την αναγέννηση", εξηγεί εκπρόσωπος της εταιρίας. "Γιορτάζει τη νέα ζωή και αυτό αποτελεί ένα καλό μήνυμα, επειδή μιλά για αισιοδοξία στο μέλλον". 

Φέτος, η σειρά μέικ-απ της αλυσίδας καλλυντικών Sephora βασίστηκε στο Tangerine Tango, στο χρώμα δηλαδή που η Pantone είχε επιλέξει ως "χρώμα του 2012". Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί το 2013 με μια ευρεία γκάμα προϊόντων, σε όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, όπου θα έχουν ως βάση το σμαραγδί: από τα αυτοκίνητα μέχρι τη μόδα ή και τα γραφικά στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο - τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η ίδια η Pantone. 
Σίγουρα, το σμαραγδί είναι ένα εντυπωσιακό χρώμα, το αν θα επαληθευτεί η επιλογή του ως το χρώμα που όντως ταιριάζει στο 2013, μένει ν' αποδειχτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου