2 Δεκεμβρίου 2012

Η δήμαρχος που ανακάλυψε ότι έχει δύο ετεροθαλείς αδερφές, τη μία εκ των οποίων γνώριζε ως θεία της!


Η Σίλια Γουέιντ-Μπράουν είναι η τρίτη κατά σειρά γυναίκα - και δεύτερη προερχόμενη από το Πράσινο Κόμμα - δήμαρχος του Ουέλινγκτον, που είναι η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας. Εξελέγη στο ανώτερο αξίωμα της πόλης το 2010 μέσα από ένα πολύπλοκο εκλογικό σύστημα, έχοντας διαφορά μόλις 176 ψήφων από την κύρια αντίπαλό της και πρώην δήμαρχο του Ουέλινγκτον, Κέρι Πρέντεργκαστ. Όμως, δεν είναι το εκλογικό αυτό θρίλερ - ούτε καν το έργο κατά τη δημαρχιακή της θητεία - ο λόγος που ασχολούμαστε μαζί της, αλλά η βαθιά ανθρώπινη, προσωπική της ιστορία, καθώς η 56χρονη Σίλια Γουέιντ-Μπράουν ανακάλυψε σε μεγάλη ηλικία ότι έχει δύο αδερφές από τον ίδιο πατέρα.

Η Σίλια  Γουέιντ-Μπράουν δεν είναι γέννημα-θρέμμα Νεοζηλανδή. Γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1956 στο Πάντιγκτον του δυτικού Λονδίνου και μετακόμισε στη μακρινή αυτή χώρα μόλις το 1983, όπου παντρεύτηκε κι έκανε οικογένεια. Πάντως, αυτή η λεπτομέρεια δεν εμπόδισε τους κατοίκους του Ουέλιγκτον να της εμπιστευτούν το αξίωμα του δημάρχου. 
Ο πατέρας της, Πολ, ήταν στρατιωτικός και απ' ό,τι φαίνεται αγαπούσε πολύ τις γυναίκες. Τις αγαπούσε τόσο πολύ, ώστε έκανε και παιδιά μαζί τους - όλα κορίτσια. Το ένα από τα κορίτσια αυτά, ονόματι Αναστασία, μεγάλωσε στους κόλπους της οικογένειας Γουέιντ-Μπράουν, καθώς υιοθετήθηκε από τη γιαγιά της σημερινής δημάρχου του Ουέλιγκτον. Η Αναστασία και η Σίλια, δηλαδή, είχαν μια σχέση θείας και ανηψιάς, καθώς οι δύο γυναίκες αγνοούσαν τον πραγματικό τους συγγενικό δεσμό. Η σοκαριστική αλήθεια θα ερχόταν στο φως μετά το γάμο της Αναστασίας.
Και ενώ μεσολάβησαν αρκετά από χρόνια από τότε, τον περασμένο Αύγουστο, ένα mail έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της δημάρχου της πρωτεύουσας της Νέας Ζηλανδίας. Μία γυναίκα από την Αυστρία, ονόματι Μπριγκίτε Ρουπ, ζητούσε τη βοήθεια της  Σίλια  Γουέιντ-Μπράουν στην αναζήτηση των ιχνών του πατέρα της, τον οποίο έψαχνε από την ηλικία των 16 ετών. Συγκεκριμένα, το mail που έστειλε η Μπριγκίτε, έγραφε: "Πριν τελειώσει η ζωή μου, θα ήθελα να μάθω τις αδερφές και/ή τους αδερφούς μου και κάτι για τον άνθρωπο που ήταν ο πατέρας μου".
Σε συνέντευξη της, η κυρία Γουέιντ-Μπράουν χαρακτήρισε το μήνυμα "σαν να έπεσε βόμβα". Φυσικά, ήταν αυξημένη η πιθανότητα να πρόκειται περί φάρσας ή απάτης. Ωστόσο, η ίδια γνώριζε ότι κατά το παρελθόν ο πατέρας της όντως είχε βρεθεί για ένα διάστημα στην Αυστρία, ενώ είχε ξαναζήσει μια παρόμοια ιστορία, όταν είχε μάθει ότι η το κορίτσι που είχε υιοθετήσει η γιαγιά της, η "θεία" της, ήταν στην πραγματικότητα η αδερφή της.
"Αν είσαι η αδερφή μου, είσαι ευπρόσδεκτη στην οικογένεια" ήταν η απάντηση της δημάρχου. Οι δυο γυναίκες αντάλλαξαν λογαριασμούς στο skype, όπου αντάλλαξαν οικογενειακές φωτογραφίες αλλά και τις προσωπικές τους ιστορίες. Πλέον, όλα ήταν ξεκάθαρα. Το 1945, ο Πολ Γουέιντ-Μπράουν είχε βρεθεί στο Γκρατζ της Αυστρίας, όπου γνώρισε  την Πόλα, τη μητέρα της Μπριγκίτε. Στη συνέχεια, η Μπριγκίτε Ρουπ επικοινώνησε και με την άλλη χαμένη αδερφή της, την Αναστασία που ζει στο Λονδίνο, και πλέον οι τρεις γυναίκες σκοπεύουν να συναντηθούν και να τα πουν από κοντά - αρκεί η Μπριγκίτε να καταφέρει να ξεπεράσει τη φοβία που έχει για τα αεροπλάνα.
Η δήμαρχος του Ουέλινγκτον υποστηρίζει ότι η ανακάλυψη και δεύτερης χαμένης αδερφής δεν έχει αμαυρώσει μέσα της την εικόνα που είχε σχηματίσει όλα αυτά τα χρόνια για τον πατέρα της. "Δε νιώθω ότι έχω χάσει οτιδήποτε, απλά αισθάνομαι ότι έχω κερδίσει μια οικογένεια" δηλώνει στο Fairfax NZ News, ενώ ενθαρρύνει όσους στρατιωτικούς έχουν αποκτήσει παιδιά εκτός γάμου να ψάξουν και να τα αναζητήσουν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου