8 Δεκεμβρίου 2012

Η ποινή-χάδι στον κανίβαλο, που μαγείρεψε το κεφάλι του εραστή του.


Μια ιστορία κανιβαλισμού σόκαρε τους Γερμανούς στις αρχές του 2012. Ένας 44χρονος άνδρας (αγνώστων λοιπών στοιχείων) είχε μαγειρέψει το κεφάλι και τα χέρια του εραστή του, με τον οποίο είχαν γνωριστεί μέσω ίντερνετ. Το θύμα, ένας 37χρονος τραπεζικός υπάλληλος, είχε πεθάνει από ασφυξία, στα πλαίσια ενός σαδομαζοχιστικού, ερωτικού παιχνιδιού. Έντεκα μήνες μετά, βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου και ο κατηγορούμενος έχει κάθε λόγο να χαίρεται. 

Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό συνέβη στις 5 Ιανουαρίου, ενώ έγινε γνωστό αρκετές εβδομάδες μετά, όταν η αστυνομία χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού, όπου διέμενε ο 44χρονος δράστης. Τότε, εκείνος ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει το φίλο του, με τον οποίο ουσιαστικά δεν είχαν κάποια γνωριμία, αλλά επρόκειτο για sexdate με σαδομαζοχιστικό περιεχόμενο. Όπως ανέφερε, του είχε δέσει τα χέρια, ενώ του έβαλε ταινία στο στόμα και στη μύτη, με αποτέλεσμα το θύμα να μην μπορεί να αναπνεύσει και να εκπνεύσει. Στη συνέχεια, όταν ο δράστης αντιλήφθηκε τι συνέβη προχώρησε σε μια ακραία και σίγουρα όχι αναμενόμενη ενέργεια, καθώς τεμάχισε το πτώμα και μαγείρεψε το κεφάλι και τα χέρια του θύματος, ενώ αποπειράθηκε και ν' αυτοκτονήσει. 
Το ενδιαφέρον της δικαστικής απόφασης είναι ότι δεν αξιολόγησε την περίεργη και άκρως επικίνδυνη κανιβαλική συμπεριφορά που επέδειξε ο δράστης - ή τουλάχιστον αυτή η εντύπωση δίνεται. Αντίθετα, στάθηκε στο ότι το θύμα είχε συναινέσει στην ακραία ερωτική εμπειρία που του στέρησε τελικά την ζωή, ενώ είχε παρόμοιες ερωτικές εμπειρίες και κατά το παρελθόν. Έτσι, παρόλο που ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης, τελικά ο δικαστής καταδίκασε το δράστη σε ποινή φυλάκισης μόλις 3 ετών. Η δικαιοσύνη απονεμήθηκε στ' αλήθεια;

Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου